Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Vinner de stafett-gull, vil langrennsjentene få med seg en bit av denne hjem til Norge

Rester av meteoritten som rystet Russland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Skulle de norske langrennsjentene innfri forventningene og klatre øverst på podiet etter OL-stafetten den 15. februar, kan de ta med seg en suvenir av det sjeldne slaget hjem til Norge.

De vil nemlig få en bit av Chelyabinsk-meteoritten som en ekstra gevinst. Det melder RT.com.

Markering av ettårsdagen Grunnen til at det bare er utøverne som tar gull akkurat denne dagen, er at 15. februar markerer ettårsdagen for at meteoritten slo ned.

500 personer ble skadd under meteorregnet, og over tusen hjelpearbeidere ble satt inn i arbeidet med å hjelpe sårede.

- Fragmenter av meteoren nådde Jorda og falt ned i spredt bebygde områder i Tsjeljabinsk-regionen, skrev beredskapsmyndighetene i sin kunngjøring den gang.

Nå kan små fragmenter av den spektakulære meteoritten bli å finne i medaljeskapene til Marit Bjørgen, Therese Johaug og de andre som skal gå stafetten for Norge under OL.

Flere muligheter I tillegg til damenes stafett, er det seks andre medaljeøvelser denne dagen. 1500 meter skøyter for menn og 1000 meter for kvinner, 1500 meter kortbane for menn, kvinnenes Super-G, hopp i stor bakke for menn og skeleton for menn.

Vinneren av alle disse øvelsene vil kunne ta med seg et stykke av verdensrommet hjem.

Andre nordmenn med en medaljesjanse som skal i aksjon denne dagen er Håvard Bøkko og Anders Bardal.

I tillegg er det laget ytterligere 40 medaljer som vil bli sendt ut til samlere verden over.

Medaljene er laget av gull og sølv, med et lite stykke meteoritt i midten. De har blitt laget av spesialister i byen Zlatoust som er kjent for sine kunstneriske inngraveringer på metall.

Hele Norges coronakart