Vinner han folkets gunst igjen?

Ole Einar Bjørndalen er flink til å forsvare tidligere suksess, men denne gangen er de du som bestemmer om han forsvarer tittelen.

(Dagbladet.no): Førsteplasser og gullmedaljer i skiskyting har vært Simostranda-løperens hverdag de ti siste åra. Hans første internasjonale triumf kom på en jaktstart i verdenscupen i Oberhof i 1997.

Siden den gang har han mottatt blomster, hyllest, gaver og pengesjekker fra toppen av seierspallen totalt 75 ganger i verdenscupen (én i langrenn).

Det er en bragd som har gjort ham til tidenes mestvinnende skiskytter.

Passerte Dæhlie

VM i italienske Anterselva vil likevel for all tid ha en spesiell plass i Bjørndalens hjerte.

VM-gullene på sprinten og jaktstarten førte skiskytteren opp i 22 individuelle OL- og VM-medaljer – og gjorde ham til tidenes største norske idrettsmann.

To mer enn Kjetil A. Aamodt og én mer enn Bjørn Dæhlie. I gull i OL og VM har Bjørndalen og Dæhlie 11 hver.

Men alle vet at det ikke stanser der. Ole Einar kommer til å fortsette å vinne. Du kan banne på at han ikke vil plombere geværet før han har spist opp de to siste gulrøttene: Ingemar Stenmarks 86 verdenscupseirer i alpint og Bjørn Dæhlies åtte OL-gull.

POPULÆR: Ole Einar Bjørndalen er vanligvis en populær fyr blant menn og kvinner i gata. Men så gjenstår det å se om det holder til å forsvare Folkets idrettspris. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN/SCANPIX
POPULÆR: Ole Einar Bjørndalen er vanligvis en populær fyr blant menn og kvinner i gata. Men så gjenstår det å se om det holder til å forsvare Folkets idrettspris. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN/SCANPIX Vis mer

Bjørndalen har fem gull i OL, men har ett, kanskje også to, olympiske leker igjen.

Til topps

At Ole Einar reiste hjem fra Torino uten gull var kanskje den største overraskelsen i OL. At han likevel gikk til topps i Folkets Idrettspris i 2006 forteller derfor mye om Bjørndalens status i de norske hjem.

En meningsmåling utført av Synovate for Dagbladet i sommer, viste at 81 prosent av det norske folk synes Bjørndalen fortjener suksess.

For herrelandslaget i fotball var tallet 57 …

Folkeslaget som er født med ski på beina la nok ekstra vekt på at geværmannen sist vinter også utklasset verdenseliten i langrenn på 15 kilometer fristil i Gällivare.

Om han rasker med seg sin andre strake seier i Folkets Idrettspris kan du være med og bestemme.