Vinner Hoppuka med fall

Sigurd Pettersen (23) kan koste på seg et fall i morgendagens hoppukeavslutning i Bischofshofen og likevel vinne sammenlagt.

INNSBRUCK (Dagbladet): - Jeg vet at jeg tåler et fall, men har tenkt å holde meg på beina. Selv om jeg leder ganske klart, kommer jeg til å gi alt i Bischofshofen. Jeg er alltid i angrepsposisjon, og hopper for den tredje seieren i morgen, sier Sigurd Pettersen til Dagbladet.

Tapet i går er allerede glemt. Nå er jobben hans å holde østerrikeren Martin Höllwarth bak seg i sammendraget. Avstanden er 26,9 poeng. Hvis hoppukelederen fra Rollag og Veggli finner på å falle, blir han trukket sju poeng av hver dommer.

- Sigurd vinner Hoppuka med ett fall, men takler presset og holder seg på beina. Jeg er overbevist om at han vinner sammenlagt, sier landslagstrener Mika Kojonkoski.

- Ingen stopper ham

- Det eneste som kan felle ham i sammenlagtkampen, er ekstremt dårlige forhold. Han kan falle på et godt hopp, og likevel vinne. Nå er det ingen som stopper Sigurd, sier sportssjef Jan-Erik Aalbu.

Hjemmefavoritten Martin Höllwarth hadde planer om å gjøre det helt store i Bergiselbakken, men tapte i stedet ett tidels poeng til Sigurd.

- Jeg er enormt skuffet over gårsdagen, og må vel bare innse at avstanden til Sigurd Pettersen er for stor. Målet mitt var å skrumpe inn på ledelsen, og gjøre avslutningsrennet til en thriller. Nå frykter jeg at slaget er tapt, sier Martin Höllwarth.

- Martin har ikke sjanse til å ta igjen 26,9 poeng. Dette løpet er kjørt, sier den østerrikske landslagstreneren Hannu Lepistö til Dagbladet.

- Blytungt

Hvis Sigurd Pettersen går til topps sammenlagt, blir han den niende norske hoppukevinneren gjennom tidene. Sist en nordmann vant Hoppuka, var for ti år siden da Espen Bredesen ble den store helten.

I gårsdagens renn var hoppukelederen sjanseløs. I førstehoppet på 131 meter hadde han bakvind, i sistehoppet på 120 meter var det helt dødt nede i bakken.

- Det var blytungt i begge hoppene. Jeg gjorde det jeg kunne, men kjente at det ikke var noe å fly på nedover i unnarennet. Ingen av hoppene var fullklaff, men bra teknisk, sier Sigurd Pettersen etter fjerdeplassen.

- Sigurd var veldig uheldig med forholdene. Han hoppet bra, men ikke ekstremt bra. Sloveneren Peter Zonta var utrolig heldig med vinden i finaleomgangen, og vant på grunn av det. Sigurd tapte grunnet forholdene, sier Mika Kojonkoski til Dagbladet.

- Mentalt sliten

Han er overbevist om at formen holder ei stund til.

- Sigurd er nok litt mentalt sliten, men har ikke mistet toppformen. Det er ikke mulig å vinne hele tida, så lenge vi er prisgitt vær og vind. I morgen er det nytt renn. Da får vi håpe på bedre forhold, sier Mika Kojonkoski.

- Jeg skal i hvert fall satse alt. Mer kan jeg ikke gjøre, sier Sigurd Pettersen etter å ha innkassert nye 31500 kroner i premiepenger. Vinner han igjen i Bischofshofen, passerer han halvmillionen.

VINNER HOPPUKA: Til tross for fjerdeplass i Innsbruck i går vet Sigurd Pettersen at han ganske sikkert vinner totalt når det hele er over i Bischofshofen i morgen. - Jeg skal i hvert fall satse alt. Mer kan jeg ikke gjøre, sier Sigurd Pettersen etter å ha innkassert nye 31500 kroner i premiepenger.