- Vinner ikke troféer eller medaljer med din taktikk

Chelsea-veteranene raser mot Villas-Boas.

(Dagbladet): Chelsea fikk juling av et gnistrende Napoli-lag i går kveld.

De er nå avhengig av å score (minst) to mål i retuoppgjøret på Stamford Bridge for videre avansement, men etter fem kamper uten seier ser ikke ting lyst ut for London-klubben.

I tillegg til problemer banen, er det tilsynelatende store problemer utenfor banen også.

«Intenst skuffet» I går kveld ble både Ashley Cole, Michael Essien og Frank Lampard plassert på benken fra start, noe de to engelske landslagsspillerne skal ha vært «intenst skuffet» over, skriver The Guardian.

Krangelen mellom Villas-Boas og trioen skal imidlertid ha startet søndag, noe som resulterte i en plass på benken i gårsdagens kamp, ifølge The Sun. Portugiseren skal ha samlet spillerne for å snakke ut. Lampard og Michael Essien sa tydelig ifra hva de mente, men Ashley Cole var den krasseste:

- Jeg kom hit for å vinne medaljer og troféer, men med din taktikk kommer jeg ikke til å gjøre det, skal Cole ha sagt.

Den tidligere Arsenal-spilleren mener han blir «brukt som en robot» i Villas-Boas' system. Cole vil ha mer frihet på banen, men mener at portugiseren gir ham for mange instrukser i hvordan han skal spille.

Maktkamp Daily Telegraph-kommentator Paul Hayward skriver på Twitter i dag at Chelsea-veteranene vet at de kan bli kvitt en manager hvis de vil, men at Villas-Boas - i motsetning til tidligere managere - i det minste kjemper imot.

Også TV 2-ekspert Øyvind Alsaker mener det er en åpenbar maktkamp mellom Villas-Boas og Chelsea-veteranene i garderoben.

PRESSET: Andre Villas-Boas er under sterkt press. Foto: AP Photo / Salvatore Laporta / Scanpix
PRESSET: Andre Villas-Boas er under sterkt press. Foto: AP Photo / Salvatore Laporta / Scanpix Vis mer

- Lampard, Terry og Cole er åpenbart lederne i Chelsea. De har vært fast så lenge i et lag som har vært i toppen over flere år, og når de blir plassert på benken av en 34 år gammel manager som er prøver å vise at det er han som er sjefen, da blir det konflikt. Spesielt når resultatene uteblir, sier Alsaker til Dagbladet.

Han etterlyser mer «fighting spirit» og sammhold i et aldrende Chelsea-lag.

- De prøver jo å fase inn nye, yngre spillere uten å miste nivået. Det er ikke lett, noe Ancelotti fikk erfare i fjor da laget kollapset etter den fantastiske starten på sesongen. Sammenlignet med andre lag, har ikke Chelsea det samme sammholdet, de jobber ikke for hverandre, virker det som.

Forsvarte laguttaket Alsaker mener Chelsea bommet grovt taktisk i går, og stiller spørsmålstegn ved bruken av Ramires og Meireles på de to defensive midtbaneposisjonene. Villas-Boas måtte etter kampen forsvare taktikken og laguttaket.

- Det er normalt at de føler de kunne hjulpet laget med tanke på hvor gode spillere de er og med den erfaringen de har. Det er klart de var skuffet, men de må akseptere avgjørelsene som ble tatt og tenke fremover, sa den tidligere Porto-treneren ifølge The Guardian.

Villas-Boas sier at han bestemte seg for å sette Lampard og Essien på benken på grunn av taktiske årsaker.

- Vi ville ha Mata bak spissen i en 4-2-3-1-formasjon, og valgte da to sittende midtbanespillere som arbeider hardt foran forsvaret. Lampard kunne også gjort det, men det var avgjørelsen vi tok. Planen var å ligge dypt og dekke opp for vingene til Napoli.

Cole ble henvist til benken fordi han nettopp var tilbake fra skade, ifølge Villas-Boas.

HERJET: Edinson Cavani og Ezequiel Lavezzi herjet med Chelsea-forsvaret i går. Foto: AP Photo / Salvatore Laporta / Scanpix
HERJET: Edinson Cavani og Ezequiel Lavezzi herjet med Chelsea-forsvaret i går. Foto: AP Photo / Salvatore Laporta / Scanpix Vis mer

- Fra i morgen vil han fortsette å kjempe om plassen slik han pleier. Folk kan mene hva de vil om laguttaket, men det var basert på det jeg mente var det beste laget, sa Villas-Boas i går.

Ferdig uten seier i helga Til helga møter Chelsea Bolton hjemme på Stamford Bridge. Alsaker tror Villas-Boas er ferdig som Chelsea-manager hvis det ikke blir seier.

- Det er jeg nesten helt sikker på, sier Alsaker.

- Villas-Boas sa i går at han hadde Abramovic' fulle støtte...

- Ja, men jeg tror ikke på det der. Hvis jeg tar feil er det i så fall Villas-Boas som er med videre, og da tror jeg Terry, Lampard og Cole er ferdige i klubben. Hvis det blir slik er det imponerende, og spennende for Chelseas del, sier Alsaker til Dagbladet.

UROKRÅKER: John Terry, Ashley Cole og Frank Lampard blir pekt ut som de største rebellene i Chelsea-garderoben. Foto: Reuters / Eddie Keogh / Scanpix
UROKRÅKER: John Terry, Ashley Cole og Frank Lampard blir pekt ut som de største rebellene i Chelsea-garderoben. Foto: Reuters / Eddie Keogh / Scanpix Vis mer