Vinner kan vrakes neste år

- Det er kult å være verdens beste, jubler Jens Arne Svartedal (25) etter den knusende seieren i klassisk sprint i Stockholm i går kveld. Neste år kan «verdens beste» stå uten landslagsplass...

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- I øyeblikket er det fullt mulig, men jeg vil bli utrolig skuffet om det skjer. Jeg får håpe at de har tru på enere, sier Jens Arne Svartedal til Dagbladet etter sesongens og karrierens andre verdenscupseier.

At 25-åringen fra Sarpsborg er så suveren i klassisk stil kan nemlig bli hans bane når Skiforbundet, som Dagbladet avdekket i går, neste år må kutte kostnadene med 25 prosent for å dekke inn overforbruket i OL-sesongen.

Legges ned

I dag er det 52 løpere på de forskjellige forbundslagene. Neste år blir det neppe flere enn et sted mellom 40 og 45.

Det som er klart er at rekruttlaget - som Svartedal er en del av - legges ned. Så spørs det om sprintkometen fra Østfold rykket opp på elitelaget.

Svartedal ville vært bankers i den norske OL-troppen om sprinten i Salt Lake hadde gått i klassisk stil. Inntil videre er sprinten i neste års VM i Val di Fiemme satt opp i klassisk, men sterke krefter jobber for å endre til fristil.

- Om det blir utfallet, ligger jeg trolig tynt an til å komme med på noe forbundslag. Alternativt kan jeg jo lære meg å skøyte, da. Det hender jo at det klikker for meg der også, selv om jeg går dårlig i ni av ti løp i fristil, sier Svartedal - som i fjor var med på Olympiatoppens prosjekt i friteknikk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer