KJENT FJES: Phil Thompson, her som Gerard Houlliers assistent i Liverpool, mener det vil være en legendarisk prestasjon om de røde tar hjem ligatittelen i år.Foto: REUTERS/Darren Staples/ NTB Scanpix
KJENT FJES: Phil Thompson, her som Gerard Houlliers assistent i Liverpool, mener det vil være en legendarisk prestasjon om de røde tar hjem ligatittelen i år.Foto: REUTERS/Darren Staples/ NTB ScanpixVis mer

- Vinner Liverpool ligaen er det en større prestasjon enn Istanbul

Liverpool-legende tror knapt det han ser.

(Dagbladet): Liverpool-legenden Phil Thompson, som nå jobber som ekspertkommentator for blant andre Sky i England, tror nesten ikke sine egne øyne når han ser hva hans elskede Liverpool er i ferd med å utrette denne sesongen.

Med Chelseas tap for Sunderland i går er ligagullet nesten servert, og med tanke på at Liverpool kommer fra sjuendeplass på tabellen forrige sesong, mener Thompson prestasjonen overgår det såkalte «mirakelet i Istanbul».

Istanbul-liga
Mirakelet, der Liverpool snudde 0-3 til pause i Champions League-finalen mot AC Milan i 2005 og vant straffesparkkonkurransen, står som det desiderte høydepunktet i moderne Liverpool-historie.

- Du tar ikke lett på Istanbul, siden det var en slik sensasjonell hendelse. Men dette er som en Istanbul-liga. Å vinne tittelen ville være helt utrolig, sier Thompson til lokalavisa The Liverpool Echo.

Fin fotball
Og det er ikke bare tabellplasseringen som gjør Thompso målløs. Fotballen som blir levert på Anfield om dagen er av aller beste merke også.

- Brendan Rodgers har tatt oss fra sjuendeplass, til forhåpentligvis å vinne tittelen, med en type fotball som har fått alle til å legge merke til Liverpool igjen, sier Thompson.

- Vinner vi ligaen mener jeg det overgår mirakelet i Istanbul. Så stort er det, sier Liverpool-legenden som selv har sju ligatitler med Liverpool.

Klokka 13 i dag spiller Liverpool mot Norwich på Carrow Road. Den kampen følger du direkte i Dagbladets fotballstudio.