Vinner med norsk mareritt

KVITFJELL (Dagbladet): I går jublet Nicolas Burtin (26) øverst på Kvitfjell-pallen. Hans tidligere minner fra Norge er langt mer tragiske: I 1991 ble en kvinne drept etter å ha kollidert med franskmannen i alpintløypa i Hemsedal.

- Jeg ønsker ikke å snakke om fortida. Det er historie og kan aldri endres. Jeg har gjort opp for meg etter den beklagelige ulykken. Nå må livet gå videre, sier Nicolas Burtin til Dagbladet.

I turistløypa

Det var i forbindelse med junior-VM for sju år siden at Burtins mareritt inntraff. En kvinnelig, svensk turist som hadde stoppet i bakken like under et heng, ble nedkjørt bakfra av den da 19-årige franskmannen. Tobarnsmoren fra Gøteborg døde momentant.

Ulykken skjedde ikke i noen av renntrasene, men i en av de kjente turistløypene - Skarløypa - som var åpen for alle.

Burtin, som kjørte med stor fart, så ikke kvinnen i henget.

Rettssaken etter ulykken kom opp i Hallingdal herredsrett i Hemsedal året etter. Burtin fikk en betinget dom på seks måneders fengsel. I tillegg måtte han og det franske skiforbundet betale nærmere 1,5 millioner kroner i erstatningssum til kvinnens familie.

I går var det heldigvis skitalentet Nicolas Burtin som kom i fokus. Han tok revansj fra et mislykket OL-utfor, og var raskest i Kvitfjell.

Flott løype

Etterpå var han full av lovord om løypa som ga ham hans første verdenscupseier.

- Forholdene var perfekte. Jeg tror Kvitfjell kan bli en av de klassiske utforløypene på verdenscup-programmet. Den er teknisk krevende med mange svinger og få gli-flater. Det passer meg ypperlig, sier den fornøyde vinneren til Dagbladet.