SEIERSVANT. Åsajerven er vant til å vinne viktige travløp. Lørdag er han storfavoritt i V75-1 på Forus travbane. Foto: HESTEGUIDEN.COM.
SEIERSVANT. Åsajerven er vant til å vinne viktige travløp. Lørdag er han storfavoritt i V75-1 på Forus travbane. Foto: HESTEGUIDEN.COM.Vis mer

Vinner med stor selvfølgelighet

Får nytt seiersdekken til samlingen lørdag.

||| • Klikk her og grip sjansen til å vinne store gevinster på hest!

Det er lang vei for Åsajerven til Forus for å starte i et kort sprintløp.

-Det er 92 mil på landeveien, forteller eier og trener Ola Martin Aasen. Han sitter i hestetransporten og nærmer seg Kristiansand fredag ettermiddag.

-Når jeg drar av gårde på en så lang tur med ham, sier det seg selv at jeg har store ambisjoner.

Ærlig talt så tror jeg ingen kan røre ham på lørdag, sier Ola Martin Aasen.

Han er sikker på seier, og det er flere plussfaktorer ved Åsajerven.

-Han har aldri problemer på lange reiser. Han overnatter helt greit i fremmede stallbokser og spiser og drikker som vanlig. Han er også helt rolig på transporten, forteller Aasen.

Pigger i skoene

Han har fundert fram og tilbake denne uka om han skal legge om til lette aluminiumsko før lørdagens løp. Men han har bestemt seg for å la piggskoene være på.

-Åsajerven har bare et problem. Hvis han ikke får godt feste, går han dårlig. Han går som han har gjort i vinter med lette jernsko med lange pigger bak og korte foran. Det har fungert bra, sier Aasen og venter med vårbalansen.
Det er liten tvil om at det har fungert bra. Det siste løpet Åsajerven travet på Bergsåkerbanen i Sverige var av den rå sorten.

-Ja, han var god da under langt fra optimale forhold. Det var 13-14 minusgrader og motvind på oppløpet. Likevel travet han et skikkelig raskt oppløp. Jeg vet ikke om det var det beste løpet han har levert. Men det var i hvert fall veldig bra, sier Aasen.

100 meter vinterbane

Det kan være like bra at piggskoene er på. Banemester Leif Sele forteller at det har kommet litt snø som ble skrapet bort fredag ettermiddag. Det er meldt sol på lørdag, og det kan medføre at mesteparten av banen blir litt bløt. Men han sliter litt med den siste svingen.
-Sola skinner aldri der, så det kan bli 800 meter med sommerbane og 100 meter med vinterbane, forteller Sele til Dagbladet. Men han legger til at han ikke tror det blir nødvendig med pigger i skoene på grunn av dette.

-Litt for intelligente

-Jeg så på løpet lørdag som det var Moe Brage som måtte slås for å vinne. Nå er han strøket, og da ser det svært lyst ut, sier Aasen.
Løpet er fylt opp med gamle helter, som ikke sliter seg ut lenger.
-De er litt for intelligente disse hestene som har nådd så langt. De skjønner litt for mye, småler Aasen.

Men han håper at faren til Åsajerven preger hans hest en lang stund til.

-Ja, jeg håper han også har fått med seg den egenskapen fra faren sin. Jærvsøfaks fortsatte å vinne løp til han gikk av med aldersgrensen, sier Ola Martin Aasen og ser litt inn i framtida.

Men først skal det bli seier på lørdag.