Vinner med VIF - heier på LSK

Vålerenga-backen Klas Aarlid (22) får flest meldinger fra Klanen. Grunnen er enkel: Klas er medlem av Kanarifansen og heier på LSK.

HAMAR (Dagbladet): - Det hender nok at jeg blir mobbet. Klanen kaller meg for Bøffelen, men det må jeg bare tåle. For meg er det LSK for alle penga i alt annet enn ishockey, sier Klas Aarlid til Dagbladet. I 10 år spilte han fotball for LSK. Fortsatt bor han et steinkast fra Åråsen, og er fast på hjemmekampene når laget spiller. Før han kom til Vålerenga ved juletider, spilte han hockey i Manglerud Star.

Kriget i senk

- Klas er en bra forsvarsspiller og en flink kriger, sier Vålerengas «forsvarsminister» Erik Ryman. Ekssvensken ble norsk statsborger for drøyt to år siden, og har allerede to bøtter med Vålerenga. - Målet nå er å bli mester for tredje gang, og rykke opp i A-pulja med landslaget. I går spilte vi med hjertet, var presise i pasningsspillet og kriget Storhamar i senk. Fortsetter vi slik, vil det gå veien, Erik Ryman.

Lagseier

Det mener også Vålerenga-kaptein Vegar Barlie. - Vi ble ranet for seieren sist, da vi tapte 1-2 på sudden death. I går synes jeg vi var knallbra. I kveld skal vi vise hjemmepublikum at vi også kan vinne på Jordal, sier Barlie. Keeper Tommy Lund slapp inn ei lompe i tirsdagskampen, men tok kraftig revansj i Hamar OL-Amfi. - Det var åttende gang jeg holdt nullen denne sesongen, og en herlig revansj fra sist. Hele laget spilte kjempebra og gjorde jobben min enkel. Dette var en lagseier, sier Tommy Lund etter seieren. - Fordelen for oss er at det er ny kamp allerede i kveld. Dermed slipper vi langvarig kjeft fra treneren. Men det var dårlig av oss å ikke score hjemme, sier Storhamar-vingen Tom Erik Olsen. Foran kveldens 3. NM-finale står det 1-1 i kamper. Finalen avgjøres i best av sju.

FORKLEDD: Vålerenga-back Klas Aarlid er LSK-tilhenger i alle sammenhenger, bortsett fra når han spiller ishockey for erkerivalen Vålerenga.