Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Vinner Molde er det det verste som har skjedd i sportsåret 2013

Northug mest opptatt av fotballen i dag.

IKKE HELT I FRONT: Her går Petter Northug videre fra kvartfinalen han følte seg elendig i. I semifinalen ble det bråstopp, baåde for ham og hans overmann i kvartfinalen, OIa Vigen Hattestad.


Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
IKKE HELT I FRONT: Her går Petter Northug videre fra kvartfinalen han følte seg elendig i. I semifinalen ble det bråstopp, baåde for ham og hans overmann i kvartfinalen, OIa Vigen Hattestad. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

BEITOSTØLEN (Dagbladet): I iskald vind på Beitostølen takket Petter Northug for seg i semifinalen i sprinten, og konstaterte at finalen kom til å gå uten trøndere for en gangs skyld.

Northug mente det var naturlig, siden cupfinalen mellom Rosenborg og Molde startet kort tid etterpå.

Og Rosenborg-supporteren Northug var ikke i tvil om viktigheten av å få norgesmesterskapet tilbake til Trondheim.

- Det er ikke noe å legge skjul på for oss som har hjerte for Rosenborg, at om vi taper cupfinalen er Molde det verste laget å tape for. Det er det verste som har skjedd i sportsåret 2013 i så fall, sier Northug.

Ikke noe resultatmål
I så fall mye verre enn sesongåpningen han akkurat var ferdig med på Beitostølen. 61. plassen fredag, ble til en 12. plass i går og en semifinaleplass i sprinten i dag var resultatmessig helt greit ut fra forutsetningene.

- Vi hadde ikke noe resultatmål for denne helga, men han ligger akkurat der vi hadde forventa, sier Northugs trener, Eirik Myhr Nossum.

For Petter sjøl syns ikke kroppen spilte helt på lag i dag heller. 61. plassen var selvforklarende, mens heller ikke tolvteplassen i går var spesielt bra ifølge ham selv.

Følte seg elendig
Northug hadde 22. beste tid på prologen og så ut til å gå enkelt videre fra kvartfinalen. Slik var det visst ikke.

- Jeg følte meg elendig i kvartfinalen også, men jeg fikk meg en god posisjon ut fra start, og det var det som berget meg.
 
I semifinalen var han imidlertid sjanseløs på å gå videre, men Northug var godt fornøyd med at han valgte å gå sprinten likevel.

- For meg er det perfekt å få tre sånne drag, og det gjør at jeg får en fartsøkt som jeg også trenger.

• Sondre Turvoll fossli vant sprinten foran Finn Hågen Krogh og Eirik Brandsdal.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media