- Vinner om det ikke skjer en ulykke

Bankerkusk Vidar Hop får det servert av suksesstrener i V65 på Jarlsberg.

Suksesstrener Jan Kristian Waaler seler ut to favoritter i V65-omgangen, som denne onsdagen arrangeres av Jarlsberg Travbane.

First Eleven L. (V65-5) og Sierra Victory (V65-3) er begge favoritter i sine løp.

- First Eleven L. tror jeg vinner dette løpet om det ikke skjer en ulykke. Hun er rask fra start. Hun er en ordentlig bra hest., jeg tror hun leder hele veien, sier trener Jan Kristian Waaler til Dagbladet.no.

Det samme tror Dagbladet.nos travekspert, som har blinket ut nettopp First Eleven L. som onsdagens banker. Her kan du klikke deg inn og kjøpe ekspertens ferdigvurderte V65-kupong til 60, 540 eller 1296 kroner.

- Sierra Victory er urutinert, og har dermed ingen fordel av spor 11 med hester rundt seg på alle kanter. Men det er en real hest som er både sterk og rask. Jeg tror han kan 1.16.0 på distansen. Feilfritt skal han kjempe i toppen, advarer treneren.

Klare 2-åringer

Det spirer og gror godt i stallen til Jan Kristian Waaler om dagen. Han er spesialist på ungehsttrening. Pr. i dag teller stallen 13 hester. 2-års hoppene Sizzling og Michelle de Champs debuterer i mønstringsløp.

- Det er to små hopper med mye tæl som virker fine begge to. Vi må sørge for rekrutteringen. Jeg har flere talentfulle unghester som lover godt. Blant annet fikk jeg inn en åring ved juletider etter Muscles Yankee og Spenda News.

 VINNERHEST:  Her vinner First Eleven L. og kusk Vidar Hop på Jarlsberg 6. juni. Trener Jan Kristian Waaler lover en fin sjanse for samme ekvipasje i på samme bane i kveld. Foto: HESTEGUIDEN.COM.
VINNERHEST: Her vinner First Eleven L. og kusk Vidar Hop på Jarlsberg 6. juni. Trener Jan Kristian Waaler lover en fin sjanse for samme ekvipasje i på samme bane i kveld. Foto: HESTEGUIDEN.COM. Vis mer

- Kjempeløp på Forus

Geir Flåten har en jernhoppe i Omerfaxa i V65-2. Til tross for dobbelt tillegg har trener og kusk Geir Flåten seiersambisjoner.

- Omerfaxa har vært strålende hele veien. Hun travet et kjempebra løp på Forus sist. Hun har et helt riktig løp på papiret, og vi skal kjempe om seieren, sier Geir Flåten.

- Ramstad Frigg (V65-1) var jeg godt fornøyd med i debutløpet, men det var et helt annet selskap enn han møter nå. Jeg forventer at han skal være forbedret, men mot bedre hester på tillegg er jeg fornøyd om han får rutine og en premie.

- Clorita Design (1.løp) skal ut i et ungdomsløp og kuskes av Kristine Kvasnes. Clorita Design er god, men vanskelig. Jeg vil si det er 50-60 prosent sjanse for galopp. Sjansen for at hun galopperer seg bort er større enn sjansen for at det skal gå bra, for å si det sånn. Men hun møter overkommelig selskap, og skulle hun gå feilfritt og det løser seg, kjemper hun blant de tre, opplyser treneren.

Ingen vil ri favoritten

Trond Anderssen laster opp den storvokste og lekre 4-åringen Classic Tile og stallkameraten Thai Rainman fra Vestre Bergsund Gård onsdag. Suksesstreneren har et emne for de store anledninger i Classic Tile. Sist vant Enjoy Lavec-sønnen enkelt etter en 1.13-åpning. Classic Onsdag ligger det an til femte årsseier på ni forsøk.

- Classic Tile har vært veldig god. Han har sett fin ut i trening etter det siste løpet. Han vant ganske komfortabelt sist, og jeg tror vi har en toppsjanse.

- En alternativ banker, mener trener Anderssen mens han febrilsk prøver å få noen i stallgjengen til å ri en 4-åring som er litt tøff.

- Thai Rainman i samme løp har bare en premiesjanse, avslutter han.

- ULYKKE I MOT: Kusk Vidar Hop skal få overlevert en hest i flott form, lover trener Jan Kristian Waaler om First Eleven L. i V65-5 onsdag. Denne uka går V65\'en på Jarlsberg.