Vinner på utseendet

Trener Michael Jørgensen mener Nina Solheims koreanske utseende gir fordeler hos OL-dommerne.

ATEN (Dagbladet): Nina Solheim (25) og tvillingsøstera Mona ble adoptert fra Korea til Trøndelag da de var sju måneder gamle.

-  Det er en fordel at Nina er koreaner. Det gir dommertekke. Hun er også godt kjent i miljøet, og kjenner blant annet de forskjellige trenerne, sier Solheims trener, Michael Jørgensen til Dagbladet.

Fordel Nina

Dansken mener asiatene favoriseres av taekwondodommerne. Og at det også kan skje i Aten-OL.

-  Hvis koreanerne eller kineserne på lørdag ennå ikke har vunnet gull, så vinner de ett på lørdag. Sånn er det bare. De har dommertekke, hevder Jørgensen.

-  Har du sjøl opplevd at dommerne favoriserer Kina og Korea?

-  En gang iblant. Flere av dommerne kommer fra disse nasjonene. Men det har vært mye verre før, hevder Jørgensen.

Solheim sjøl ønsker ikke å bruke for mye energi på dommerne.

-  Dommerne måtte også kvalifisere seg til OL. De er under press. Gjør de en feil, så ser hele verden det. Jeg tenker ikke for mye på dommerne. Vi hilser høflig og smisker litt med dem, sier Solheim med et smil til Dagbladet.

Deppa etter trekning

25-åringen fra Namsos møter fjorårets VM-sølvinner Sandra Saric fra Kroatia i sin første OL-kamp i morgen tidlig. Akkurat den trekningen skapte ingen jubel i leiren.

-  Jeg og Michael gikk til hvert vårt hjørne og sa noen stygge ord. Men vi fant ut at vi ikke kan gjøre noe med det. Vi trener ikke for å få en heldig trekning, men for å slå de beste i verden, sier Solheim.

-  Jeg var jævlig deprimert i 10 minutter. Som å få en kalddusj, innrømmer trener Jørgensen.

-  Men etter 5-6 timer var vi like optimistiske igjen, smiler den frittalende landslagssjefen.

Åpner rolig

Nina Solheim vant prøve-OL i fjor, men mislyktes totalt i EM på hjemmebane tidligere i år. De siste par dagene har hun fått knallgod motstand av søster Mona på trening.

-  Formen er fin. De to siste dagene har vært kjempebra. Jeg har fått veldig god sparring, bekrefter Solheim, som vil gå ut forsiktig mot kroatiske Saric.

-  Jeg har ikke møtt henne før, men jeg har trent med henne to ganger. Jeg vil åpne litt forsiktig for å se hvordan hun responderer. Midt i andre runde begynner jeg å kjenne henne - og da får jeg starte å plukke poeng, sier Nina Solheim. Dersom Nina Solheim banker Saric, venter vinneren av kampen mellom kinesiske Wei Luo og koreanske Hwang Kyung-sun i en kvartfinale. Dermed er tre av de største favorittene ute av OL før semifinalene i morgen ettermiddag. Finale utkjempes klokka 18.20 i morgen kveld.

SOL-HEIM: Norges medaljehåp i taekwondo Nina Solheim tok seg et bad på stranda nedenfor utøverhotellet i Aten i går ettermiddag. I morgen går hun første kamp i OL, som en av de store favorittene til gullet.