Vinner poeng - taper penger

MOLDE (Dagbladet): Molde plukker poeng, men publikumssvikten har kostet en halv million kroner på fire hjemmekamper. - Vi har ikke underholdt nok til nå og på TV er det mer festfotball enn noen gang, sier Daniel Berg Hestad.

Molde har gjort det til en vane å vinne 16. maikampene hjemme. Til tross for den foreløpige sølvplassen på tabellen, svikter publikum. Knapt 4000 var innenfor portene 16. mai.

- Publikum er kravstort, men jeg nekter å tro at publikumssvikten skyldes for få lokale spillere. I enkelte kamper starter vi med sju spillere fra Møre og Romsdal, sier Daniel Berg Hestad.

Publikumssvikten har kostet Molde en halv million kroner på fire hjemmekamper. Administrerende direktør Espen Silseth er lettere bekymret.

- Svaret vårt er å gjøre hver fotballkamp til en happening ingen kan få hjemme i stua. Vi har ikke underholdt nok til nå, men dagens kamp bør snu trenden, sier Silseth.

Et av problemene for Molde nå er at investor Kjell Inge Røkke ikke har gjort porten høy og vid nok til å få inn den mobile storskjermen som skal alternere mellom arenaene i Tippeligaen. Dermed er det spillernes underholdning uten reprisemuligheter som skal trekke folk.

I 2. omgang mot Moss var det ikke behov for repriser for å få opp stemninga. Molde vegrer seg for å underholde før pause.

- Molde har så mye kreativ kraft på midtbanen som ikke får blomstre før i 2. omgang, mener Moss-trener Erik Brakstad.

Moldes trener Gunder Bengtsson har svaret:

- Spillerne sto og så på uten engasjement før pause og sprang i 2. omgang, forklarer Bengtsson. En av dem som underholdt mest var Knut Anders Fostervold.

- Vi er for sidrumpa til tider. Vi må tørre å underholde i hjemmekampene, sier «Fossi».

JUBEL I EN OMGANG: Daniel Berg Hestad og Molde kjørte over Moss i annen omgang på Røkkeløkka.