- Vinner serien om vi slår Arsenal

Ferguson er optimist.

(Dagbladet.no): Manchester United har vunnet åtte seriekamper på rad og er bare sju poeng bak Chelsea når seks kamper gjenstår. Da Ruud van Nistelrooy satte inn 2-1 mot Bolton for ei uke siden tente han plutselig United-håpet i en sesong der Chelsea har vært så altfor suverene.

Den gang var Alex Ferguson fortsatt temmelig nøktern når han anslo sjansene for å ta igjen Chelsea.

- Det er ikke vits å spå hvordan dette ender fordi sju poeng fremdeles er en stor ledelse, og den kan bare bli sløst bort av Chelsea. Men det blir tettere og vi spiller godt - det er det som er viktig, sa den mektige United-bossen.

Arsenal er nøkkelen

Nå, en uke senere, er han langt mer offensiv. Dersom formsterke United slår minst like formsterke Arsenal på Old Trafford i morgen, tror Ferguson Chelsea vil få det tøft. Så tøft at José Mourinho kanskje revurderer uttalelsen om at han er mer redd fugleviruset enn Manchester United.

- Chelsea er fortsatt i førersetet, men utfallet er ikke så sikkert som det en gang virket - særlig hvis vi klarer å slå Arsenal. Jeg vil faktisk si det så sterkt som at dersom vi slår Arsenal, tror jeg vi kan gå hele veien, sier Alex Ferguson.

Chelsea har for alvor fått smaken på motgang den siste tida, og har ikke vunnet en eneste av sine tre siste bortekamper. Ferguson mener det er alvorlig når et lag begynner å snuble i de siste månedene.

Tapte ligaen til Leeds

HAR TROA: Med seier mot erkerival Arsene Wenger og Arsenal på Old Trafford i morgen, tror Sir Alex Ferguson United skal bli svært vonde for Chelsea i serieinnspurten. Foto: AP
HAR TROA: Med seier mot erkerival Arsene Wenger og Arsenal på Old Trafford i morgen, tror Sir Alex Ferguson United skal bli svært vonde for Chelsea i serieinnspurten. Foto: AP Vis mer

- Når maskinen begynner å fuske i april er det ikke lett å komme på rett kjøl igjen. Form er ikke en bryter du kan slå av og på. Jeg husker i 1992, da vi tapte ligaen i løpet av ei uke. Den kollapsen var svært vanskelig å takle. Det var sårt, sier Ferguson.

Chelsea har to nokså overkommelige hjemmekamper mot West Ham og Everton og to tøffe bortekamper mot Bolton og Blackburn før den potensielle ligafinalen mot United på Stamford Bridge 29. april.

- Vi får se hva Chelsea er laget av nå - særlig når vi drar til Stamford Bridge helt på tampen, sier United-bossen.