VIKTIG UKE: Ståle Solbakken og hans FC København har en viktig uke foran seg. Foto: NTB Scanpix
VIKTIG UKE: Ståle Solbakken og hans FC København har en viktig uke foran seg. Foto: NTB ScanpixVis mer

Vinner Solbakkens menn denne uka, kan de få en solid luke i kampen om gullet

Viktig uke for FC København.

Ståle Solbakkens FC København kan skaffe seg en solid luke i kampen om ligagullet i dansk fotball med seier over regjerende mester Midtjylland torsdag.

FCK innledet vårsesongen med 2-1-seier over Esbjerg søndag og trygget sin posisjon på toppen av tabellen. Mandag skal serietoer Aalborg ut i vanskelig bortekamp mot Midtjylland, og tre dager senere er det FCKs tur til å møte samme lag.

Går resultatene i begge de kampene Solbakkens vei, har nordmannen og hans elever fått en forrykende åpning på andre halvdel av sesongen.

Solbakken vet imidlertid at Midtjylland, som nylig slo Manchester United 2-1 på hjemmebane i europaligaen, blir en lei nøtt å knekke.

- Hvis Midtjylland er på sitt beste, som de var i hjemmekampen mot United, spiller de en type kraftfotball de virkelig er gode til, sier han.

Tar ikke seriegullet på forskudd FCK-sjefen er forsiktig med å tillegge torsdagens kamp for mye betydning.

- Det er bare én av våre 15 gjenværende ligakamper. Men vinner vi, har vi fått en god start på vårsesongen, sier han.

Solbakken innrømmer at han håper Midtjylland og Aalborg deler poengene mandag. I så fall er begge på behørig avstand på tabellen foran de kommende kampene.

FCK topper tabellen med 38 poeng. Aalborg har fire færre, mens Midtjylland i øyeblikket står med 31. Sistnevnte har samtidig to kamper færre spilt enn serielederen.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram