Hillary B.R. er tidenes derbyfavoritt

Vinner to millioner på tre minutter

Superhoppa som aldri har tapt.

SUPERHOPPE: Hillary B.R. har aldri tapt og tjent 1,8 millioner kroner. Søndag dobler hun inntektene sine. Foto: Eirik Stenhaug / Equus Media
SUPERHOPPE: Hillary B.R. har aldri tapt og tjent 1,8 millioner kroner. Søndag dobler hun inntektene sine. Foto: Eirik Stenhaug / Equus MediaVis mer

Norge har fått en ny superhest. Men denne hesten har ikke baller.

Hillary B.R. er hoppe, men banker alle, også hingstene, hver eneste gang. Hun har startet i 14 løp. Og hun har vunnet samtlige. Ingen av dem med knapp margin heller. Hun er rett og slett helt suveren.

Søndag er det klasseløpsdagen på Bjerke travbane i Oslo. Hillary B.R. er tidenes største favoritt i et hoppederby.

Hun møter altså motstandere uten baller. Hadde hun gått ut i det åpne derbyløpet hadde hun banket hankjønnet også.

Så suveren er hun.

Trener Geir Vegard Gundersen legger ikke skjul på seiersambisjonene med hesten som sønnen Magnus Teien Gundersen skal kjøre.

- Fortjener å vinne

- Hun er fantastisk. Hun har vært helt suveren. Det er ikke bare pengene som teller. Det er travsportens blå bånd dette her. Hun fortjener virkelig å vinne dette løpet sier Geir Vegard Gundersen til Dagbladet.

Ingen tror noe annet heller. Hillary B.R. kan være tidenes største favoritt til å vinne et klassisk løp.

Gundersen ønsker ikke å spekulere i det, men han tror at hesten vinner.

- Hun er komplett. Hun er klok, sterk og speedig. Jeg tror hun får teten tidlig. Om det er noen som tør å svare henne opp, så vil vedkommende falle for det grepet. Det er jeg sikker på. Om det blir nødvendig, så er jeg ganske trygg på at Hillary B.R. kan vinne fra alle posisjoner, sier Gundersen.

Video originally published on dagbladet.no/dbtv.no on 09.06.2015 GÅTT VIRALT: En modig liten gutt gikk rett bort til dronning Elizabeth og hilste under hesterittet Epsom Derby i England. Nå sprer det seg verden over. Video: Hamdan Al Maktoum / Reuters Vis mer

Han kjører selv Blueridge Sun i løpet. Taktikken gir seg selv. Hoppa han kjører er svært startrask. Han vil satse alt framover, for så å slippe til Hillary B.R. Det kan være resepten til å bli nummer en og to i storløpet.

Begge hestene vant sine kvalifiseringsløp 28. august.

Dobler premien

Førstepremien i løpet er en million kroner. Og på grunn av noe som heter premiesjansen, kan det bli doblet premie for seieren.

- Premiesjansen er noe man melder seg på, om man velger å stå over mønstringsløpene og de premiene der. Vi gjør det konsekvent med våre hester, forteller Geir Vegard Gundersen.

«Vi» er familien Gundersen. Et suksessforetak ute på en gård i Nittedal. En familiebedrift som jobber med hest på heltid, for å si det forsiktig.

TRE AV TEAMET: Magnus Teien Gundersen (t.v.) mor Lotta og far Geir Vegard er tre av den enorme familiesuksessen ute i Nittedal. Foto: Eirik Stenhaug / Ecuus Media
TRE AV TEAMET: Magnus Teien Gundersen (t.v.) mor Lotta og far Geir Vegard er tre av den enorme familiesuksessen ute i Nittedal. Foto: Eirik Stenhaug / Ecuus Media Vis mer

Aldri ferie

- Vi tar aldri ferie og jobber med hest hele døgnet 365 dager i året, forteller Geir Vegard Gundersen.

«Vi» er kona Lotta, sønnene Magnus, Martin, og ham selv, samt Benedikte Skage, kjæresten og samboer til Magnus. Det er hovedteamet, samt et par ansatte og Kamilla Pedersen som kommer etter skolen og er oppasser til fenomenet Hillary B.R.

- Vi er et team som elsker det vi driver med. Vi tar aldri fri, om vi ser bort fra at Magnus og kjæresten reiser til Syden ei uke i året. Ellers er vi her på gården hele tida. Mandager, onsdager, søndager. Alle dager er like for oss med jobbing. Vi bor her i tre forskjellige hus. Svigermor bor her også, forteller Gundersen om familieidyllen ute i Nittedal.

Han forteller at den eneste formen for atspredelse han unner seg, er at han ser noen fotballkamper når det passer inn med tid.

- Kongsvinger er laget mitt, men når Vålerenga har hjemmekamp, samtidig som Kongsvinger ikke spiller hjemme, så hender det at jeg tar en tur dit også, forteller Gundersen.

Geir Vegard, som kalles «Geve» i travmiljøet og sønnen Magnus skal kjøre i alle de tre klasseløpene.

- Ja, det gikk storveies i kvalifiseringene, og vi har med to hester i Derby, Hoppederby og Kriteriet, forteller den suksessrike treneren.

- Hard jobbing gir resultater. Det viser seg over alt, sier han foran den store søndagen for familien.

STORLØPSHEST OG STORLØPSKUSK: Her vinner Hillary B.R. og Magnus Teien Gundersen et stort løp på Jarlsberg i sommer. Foto: Eirik Stenhaug / Ecuus Media
STORLØPSHEST OG STORLØPSKUSK: Her vinner Hillary B.R. og Magnus Teien Gundersen et stort løp på Jarlsberg i sommer. Foto: Eirik Stenhaug / Ecuus Media Vis mer

Toppkusken

Magnus Teien Gundersen (22) har vokst kraftig som kusk det siste året.

- Jeg føler at jeg har lært mye med at jeg har fått anledning til å kjøre så mange store og viktige løp, sier han til Dagbladet foran hans største oppgave så langt i en kort, men svært begivenhetsrik karriere som løpskusk.

Spesielt imponerte han i storløpet Oslo Grand Prix, da han nektet å gi noe ved dørene i en trang situasjon på oppløpet mellom garvede internasjonale toppkusker. Han sto på sin rett, selv om det var i en ordentlig skvis. Der viste 22-åringen at han har det i seg.

- Man må stå på sitt og ikke gi bort plassen sin. Man skal kjøre tøft, men fair. Det er det dreier seg om, sier Magnus Teien Gundersen.