Vinner uten venner

José Mourinho har snart bare venner igjen hos sine egne. I går kom Liverpool på lista over fiender etter Mourinhos påstand om at Chelsea allerede har sikret seg Steven Gerrard.

Seieren over West Bromwich i gårsdagens hengekamp var det ingenting å si på. Det var ingenting å si på tilliten til Mourinho fra hjemmefansen heller.

«Mourinho is innocent» sto det på plakaten de løftet inn i kameralinsa da Mourinho gratulerte Didier Drogba med scoringen som ble kampens eneste. Slik hylles mannen som har ledet Chelsea elleve poeng foran Manchester United, som på Stamford Bridge kan gjøre akkurat som han vil, men som ellers i fotball-Europa bare får kjeft.

Mourinho er i ferd med å bli sin egen og Chelseas største fiende, hjemsøkt av folk han har lagt seg ut med. Mourinho fikk tidligere i vinter 60 000 kroner i bot etter at han hånte dommer Neale Barrys integritet etter ligacupsemifinalen mot Manchester United. Mourinho hevdet at Sir Alex Ferguson la press på Barry under en samtale i pausen, og at andreomgang bare handlet om «blåsing, feil og juks».

Samme Barry dømte kampen i går. Chelsea ble snytt for to klare straffespark.

Har kjøpt Gerrard?

I går kom det flere nye utfall mot Mourinho. Fra før er Arsenal-manager Arsène Wenger rasende etter avsløringene om det famøse møtet Mourinho og Chelsea-formann Peter Kenyon hadde med Arsenals venstreback Ashley Cole på Royal Park Hotel i London 24. januar. Nå har det samme møtet fått det til å koke i Liverpool.

Cole er under kontrakt med Arsenal til 2007. Møtet var derfor ulovlig. Mandag denne uka ble Cole avhørt av Premier League-advokat Nick Fitzpatrick. Cole trodde han skulle møte sin egen agent og en utenlandsk agent, og reiste seg for å gå da Mourinho og Kenyon dukket opp uanmeldt på hotellet. Ifølge avisa Liverpool Echo skal Mourinho da ha sagt:

-  Vent litt. Bli og hør hva vi har å si. Vi skal bare ha to nye spillere foran neste sesong. Den første vi har sikret oss er Steven Gerrard. Den andre skal være venstreback. Du er den beste venstrebacken i verden og vi vil ha deg.

En irritert Liverpool-manager Raphael Benitez reagerte i går med følgende melding på sin egen hjemmeside:

-  Vi snakker ikke om ting som står i avisene. Steven Gerrard spiller for oss, han er vår spiller.

Krever unnskyldning

Tidligere på dagen gikk Mourinho ut og truet UEFAs dommersjef Volker Roth med rettssak. Roth er mannen som har utnevnt Mourinho til «fiende av fotballen» og sa i går at han håper Mourinho gjør alvor av truslene. Roth mener at svenske Anders Frisk har sluttet å dømme etter drapstrusler som følge av Mourinhos utskjelling etter Champions League-kampen mot Barcelona på Nou Camp. Mourinho beskyldte Barcelona-trener Frank Rijkaardt for å ha forsøkt å påvirke dommer Anders Frisk i pausen, og fikk vann på mølla da Frisk 10 minutter etter pause ga Didier Drogba et svært tvilsomt rødt kort. Etter kampen løp en illsint Mourinho etter Frisk og skjelte ham ut. Mourinho fortsatte med sarkasmer mot Frisk i flere dager etterpå.

Lovet Collina

Dernest påsto Mourinho at han hadde fått UEFA til å love at italienske Pierluigi Collina skulle dømme returkampen på Stamford Bridge. Det benektet UEFA på det sterkeste. Kommunikasjonsdirektør William Gaillard mente at Mourinho prøvde å presse UEFA, og ba ham passe sine egne saker. Men det var Collina som dømte kampen.

Ville slåss

Bare siden jul har det vært flere episoder - og flere bøter.

Da Steven Gerrard scoret sjølmål mot Chelsea i ligacupfinalen og sendte kampen til ekstraomganger, snudde Mourinho seg mot Liverpool-fansen, la en finger mot leppene som en hysjegest. Fjerdedommeren ilte til og viste ut Mourinho for det han mente var provoserende oppførsel.

Etterpå truet Mourinho journalist Steven Howard i The Sun med slåsskamp fordi han stilte kritiske spørsmål.

Saftig bot

Chelsea ble også bøtelagt med 175 000 kroner etter skandalekampen mot Blackburn i februar. Spillerne barket sammen i slåsskamp fire ganger. Chelsea benektet at de ikke hadde kontroll over spillerne, og Mourinho anklaget Blackburn-spillerne for bevisst å prøve å skade spillerne hans.

Men også Mourinho kan gi bøter.

Eidur Gudjohnsen fyllekjørte da han var ute og feiret seg sjøl som matchvinner mot Everton. Mourinho ila islendingen 735 000 kroner i bot. PS: Mourinho ses på som alliansebygger også - av Israel. Han har takket ja til invitasjonen fra visestatsminister Shimon Peres om å holde foredrag og snakke med spillere og trenere fra Israel og Palestina.

-  Dette vil være mitt beskjedne bidrag til å styrke vennskapsbåndene mellom disse to folkene som akkurat som meg ønsker seg ei framtid i fred.

HARDT: West Bromwich-spillerne Neil Clement og Ronnie Wallwork prøvde så godt de kunne å stoppe Chelseas Didier Drogba. Uten særlig hell.
OMKRANSET: Chelsea-spillerne valgte å slå en symbolsk ring rundt manager José Mourinho da de feiret Didier Drogbas scoring etter 25 minutter. På tribunen hadde hjemmefansen med seg plakater for å vise hva de mener om helten sin.