SULTEN: Magnus Wolff Eikrem advarer mot selvtilfredshet dersom årets sesong skulle ende med Moldes første seriegull i klubbens 100 år lange historie.Foto: Erik Birkeland
SULTEN: Magnus Wolff Eikrem advarer mot selvtilfredshet dersom årets sesong skulle ende med Moldes første seriegull i klubbens 100 år lange historie.Foto: Erik BirkelandVis mer

- Vinner vi gullet, kan vi ikke legge oss nedpå og tro det er bra nok

Magnus Wolff Eikrem er sulten etter suksess og Champions League.

Tippeligaen direkte i fotballstudio fra kl. 18.00.

MOLDE (Dagbladet): Før årets sesong var det ikke mange i Molde-leiren som våget å snakke om gull.

De som kom nærmest var Joshua Gatt, som åpenlyst snakket om å ta seriegull på første forsøk under et intervju med TV2, og Magnus Wolff Eikrem i det minste sa at han kom til Molde for å ta gull (uvisst når). Etter alle solemerker blir det nå gull på Gatt, Eikrem og Molde.

Det betyr imidlertid ikke at en av byens nye helter slår tilbake med hardt skyts mot de som mistet troa etter 0-3-tap mot Sarpsborg 08 i første kamp.

- Hvis vi vinner i år, kan vi ikke legge oss nedpå og tro at det er bra nok. Jeg har sett Molde feire et cupsølv, og det ser jeg bare ikke vitsen i. Men jeg er ikke typen som går rundt og sier «I told you so», fordi jeg hadde troa på at vi kunne vinne, sier Wolff Eikrem til Dagbladet.

MIDTBANEDIRIGENT: Magnus Wolff Eikrem har vært sjef på Molde-midtbanen i sin første sesong i Tippeligaen. Nå krones trolig den gode debutsesongen med seriegull.Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
MIDTBANEDIRIGENT: Magnus Wolff Eikrem har vært sjef på Molde-midtbanen i sin første sesong i Tippeligaen. Nå krones trolig den gode debutsesongen med seriegull.Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer

Eikrem nektet å innkassere seriegullet da Dagbladet møtte ham etter trening på Aker Stadion, men 21-åringen tar det nesten for gitt at det kommer til å gå veien for sulteforede moldensere.

- Jeg har kjempetro på at vi vinner minst én av kampene. Godset kommer helt sikkert ikke hit for å spille 0-0, og det øker også våre sjanser til å vinne. Vi har slitt litt med å ta knekken på de lagene som kommer hit og legger seg bakpå, men vi blir bedre på det òg.

Misfornøyd med landslagsinnsatsen Selv om det meste har gått veien for Molde og lagets nummer sju i år, har han også tidvis vært ute i hardt vær. Da diskusjonen rundt mengden forfall til U21-landslagssamlingene var på kokepunktet, var Eikrems navn blant dem som hyppigst ble trukket fram.

- De gangene det har vært snakk om U21-forfall har vi spilt på kunstgress i runden før, og det vet folk nå at jeg har hatt problemer med. Jeg har sagt fra om dette til landslagsledelsen, og trakk meg fra kampen mot Aserbajdsjan, men stilte meg til rådighet til kampen mot England. Etter kampen mot Aserbajdsjan ringte de meg og sa at de ikke hadde bruk for meg. Det var deres beslutning.

På tross av jevnt over solide prestasjoner for Molde måtte midtbanestrategen innrømme at landslagsprestasjonene kanskje heller ikke skulle tilsi at han burde vært tatt ut.

- Det skal sies at jeg skjønner godt at jeg ikke tas ut siden jeg ikke har prestert de gangene jeg har vært med. Hvis landslaget kan spille så bra som mot England, så er det virkelig bra for Norge.

Større scene I det Dagbladet ba han snakke om suksessfaktorene rundt hans gode prestasjoner for serielederen kom det klart fram at familien og det sosiale er viktig for Molde-gutten.

SUKSESSAMARBEID: Ole Gunnar Solskjær tok med seg Magnus Wolff Eikrem hjem fra Manchester United, og sammen har de skapt suksess i Rosenes by.Foto: Marit Hommedal / Scanpix
SUKSESSAMARBEID: Ole Gunnar Solskjær tok med seg Magnus Wolff Eikrem hjem fra Manchester United, og sammen har de skapt suksess i Rosenes by.Foto: Marit Hommedal / Scanpix Vis mer

- Det er helt klart at det er enklere å prestere når man trives og har venner og familie rundt seg. Sikkerhet betyr mye. Men den sikkerheten fikk jeg i England òg. Det var selvfølgelig vanskelig til å begynne med, men jeg har mange gode venner der borte i dag.

- Den største forskjellen på å spille her kontra reservelagsfotball i England, er nok at flere får sett meg spille. Her får jeg endelig vist det norske folk at jeg kan spille fotball.

Unggutten får klart og tydelig satt ord på hva et seriegull ville mene for han personlig.

- Med det livet jeg lever i dag, uten kjæreste og barn, så er fotball og familie alt som betyr noe. For meg som kommer herfra ville det være fantastisk å kunne vinne serien og bli historisk i en liten by med rundt 25 000 innbyggere.

Familietriumf Også resten av familien Eikrem lever og ånder for Molde-fotballen, ifølge sønnen i huset.

- Det betyr nok like mye eller kanskje mer for pappa om vi vinner i år. Han satt på benken i 1987 da Molde tapte mot Moss (0-2). Jeg tror det var den eneste kampen han ikke startet den sesongen. Når det er sagt så tror jeg det betyr veldig mye for både moren (Gro) og søsteren min (Tuva) og. Men det er liksom pappa og jeg som er i klubben.

FIKK ALDRI VIST SEG FRAM: Magnus Wolff Eikrem trente fotball side ved side med verdensstjerner som Nani (t.v.) og Javier Hernandez (t.h.) i Manchester United, men fikk aldri mulighet til å vise seg fram for et større publikum i sin tid i klubben.Foto: SCANPIX/AP Photo/Ibrahim Usta
FIKK ALDRI VIST SEG FRAM: Magnus Wolff Eikrem trente fotball side ved side med verdensstjerner som Nani (t.v.) og Javier Hernandez (t.h.) i Manchester United, men fikk aldri mulighet til å vise seg fram for et større publikum i sin tid i klubben.Foto: SCANPIX/AP Photo/Ibrahim Usta Vis mer

Pappa er tidligere MFK-spiller og trener ved Aker Akademiet, Knut Halvard Eikrem. Han føler ikke noe behov for å rippe opp i det tunge tapet i 1987, men gleder seg stort over klubbens framgang og håper i det lengste at det skal holde helt inn.

- Det vil være stort for klubben om vi får det til. Vi har tre muligheter nå, men ingenting er sikkert før vi faktisk griper sjansen. Jeg må innrømme at jeg ikke tenker så mye over hvem som spiller, men det er klart at det ville vært veldig artig om vi vinner i Magnus sitt første år på laget, sier eks-spilleren og fotballpappaen til Dagbladet.

Milepæl Den samme kampen så også dagens Molde-kaptein Daniel Berg Hestad fra "tribunen" i et av sine tidlige ungdomsår. Tilstandene var dog litt annerledes på den tida.

Det var ikke mye som minnet om Røkke-penger og Champions League på gamle Molde Stadion.

- Jeg husker jeg satt i et tre i skråninga ved gamlestadion og så Molde tape veldig ufortjent mot Moss i 1987. Det var bittert for alle. Det ble en milepæl både for klubben og meg da vi endelig klarte å vinne noe i 1994 (cupfinaleseier mot Lyn), mimrer Berg Hestad i samtale med Dagbladet.

Må heve seg Magnus Wolff Eikrem har ved et par tidligere anledninger sagt, litt kryptisk, til Dagbladets utsendte at det er viktig for han å bli med på det som kommer til å skje i Molde neste høst. Til slutt ba vi nå innstendig om å få full klarhet i hva ungdomsstjerna mente med dette.

- Hvis vi skulle vinne nå må vi virkelig ikke tro at det bare er å holde seg der. Da må vi ta den muligheten vi får og heve oss opp på et annet nivå. Får jeg muligheten til å spille Champions League med dette laget og i denne byen er det ingen bedre plass å være på jord. Jeg satt jo selv på stadion da Daniel (Berg Hestad) senket Olympiakos 1999 (3-2 og Moldes eneste seier i Champions League). Det var stort.

Også nevnte Berg Hestad kunne avsløre at muligheten for europacup-spill er en av grunnene til at han sannsynligvis kommer til å ta ett år til i den blå Molde-drakta.

- Det er fortsatt veldig artig å spille fotball og det er noe helt spesielt å spille i Europa med Molde og hvis vi skulle ha klart å kommet oss til gruppespillet i en av turneringene ville det vært en stor prestasjon, sier klubbkapteinen.

Jakter RBK-revansje Molde går sannsynligvis gjennom 2011-sesongen som suverene seriemestere, men Eikrem mangler fortsatt én skalp. Og bitterheten over ikke å ha tatt denne lar han skinne gjennom under intervjuseansen på Aker Stadion.

- Hvis det er noe jeg virkelig skulle ha ønsket så var å ha igjen en av Rosenborg-kampene nå. At vi ikke vant minst én av de kampene er helt vilt. At vi ikke tok dem hjemme er helt sykt, og bortekampen leder vi jo 1-0 helt til... Ja, vi ser jo hva som skjer (Wangberg-hands som ble til mål).

- Den får vi ta til neste år.

MILEPÆL: En ung Daniel Berg Hestad feirer scoring sammen med Tarje Nordstrand Jacobsen i cupfinaleseiren mot Lyn i 1994. Det er en seier Molde-kapteinen omtaler som en milepæl i klubbens historie. Foto: Tor Richardsen   .
MILEPÆL: En ung Daniel Berg Hestad feirer scoring sammen med Tarje Nordstrand Jacobsen i cupfinaleseiren mot Lyn i 1994. Det er en seier Molde-kapteinen omtaler som en milepæl i klubbens historie. Foto: Tor Richardsen . Vis mer
ØNSKEREPRISE?: I 1999 maktet Molde å ta seg helt til gruppespillet i Champions League. Det sportslige høydepunktet var da Daniel Berg Hestad og co. slo Olympiakos på hjemmebane. Neste høst vil de høyst sannsynlig få muligheten til å kvalifisere seg igjen.Foto: Morten Holm, SCANPIX
ØNSKEREPRISE?: I 1999 maktet Molde å ta seg helt til gruppespillet i Champions League. Det sportslige høydepunktet var da Daniel Berg Hestad og co. slo Olympiakos på hjemmebane. Neste høst vil de høyst sannsynlig få muligheten til å kvalifisere seg igjen.Foto: Morten Holm, SCANPIX Vis mer