- Vinner vi ikke, blir det snakk om treneren

Ett poeng ikke nok for Petter Myhre.

(Dagbladet.no) Vålerenga – Tromsø 2-2.

– Vi må ikke vinne, men vi skal vinne, sa Vålerenga-trener Petter Myhre før dagens kamp mot Tromsø.

Etter tjue marerittminutter så det overhodet ikke sånn ut.

Hadde det ikke vært for to lettkjøpte scoringer av superreserve Jørgen Jalland kunne hjemmelaget fort endt opp med tap på Ullevaal i kveld, og selv med ett poeng måtte Petter Myhre svare på nye spørsmål om hvor lenge han kan fortsette som Vålerenga-trener.

- Vi har underprestert, det er det ingen grunn til å legge skjul på. Vi scorer for lite mål, og det må vi få gjort noe med, sier Myhre til TV 2 etter kampen.

Han forstår selvsagt at det stilles spørsmål ved hans posisjon, men bruker ikke mye energi på det.

- Tar vi ikke tre poeng, blir det snakk om trenerens jobb. Det må jeg leve med. Det blir en del ekstra styr i forbindelse med kamper og treninger, men jeg konsentrerer meg om det jeg får gjort noe med, sier den pressede Vålerenga-treneren.

Sjokkåpning

REDNINGEN: Jørgen Jalland erstattet Christian Grindheim halvveis i første omgang, stanget inn denne, og ordnet senere 2-2 og ett poeng. Foto: STIAN LYSBERG SOLUM/SCANPIX
REDNINGEN: Jørgen Jalland erstattet Christian Grindheim halvveis i første omgang, stanget inn denne, og ordnet senere 2-2 og ett poeng. Foto: STIAN LYSBERG SOLUM/SCANPIX Vis mer

Morten Moldskred ga hjemmelaget en verst mulig start etter et knapt kvarter.

Sigurd Rushfeldt fikk gå merkelig upresset inn mot Vålerengas sekstenmeter, debutant Dan Thommasen fikk taklet, men kunne ikke hindre at ballen havnet i føttene til Rushfeldts spissmakker.

Moldskred sto nesten stille, men skuddet hans var et realt smell. Arni Gautar Arason fikk ikke løftet hanskene, og ballen suste inn i krysset.

Like etter ble det enda mørkere for hjemmelaget. Lars Iver Strand slo frispark fra venstrekanten, inne foran mål ventet en costaricaner i lufta. Douglas Sequeira raget høyest av alle, og stanget inn 2-0 for Tromsø.

- De første 25 minuttene er veldig svake, vi henger ikke sammen som lag og gjør ikke det vi skal, sier Petter Myhre.

Ronny Johnsen skulle rydde opp på midtbanen, og skape balanse i Vålerenga-laget. Det grepet mislyktes totalt, og Tromsø kom på kontring etter kontring, til det sto 0-2 på måltavla.

- Det var totalt mangel på struktur i midtbaneleddet, og vi måtte legge om til 4-3-3, forklarer Myhre.

Jalland tente håpet

- Vinner vi ikke, blir det snakk om treneren

Vålerenga nærmet seg pause – og hadde ikke skapt en sjanse.

Da måtte Christian Grindheim gi seg på grunn av en skade, Petter Myhre ble tvunget til å ta grep, og Jørgen Jalland ble sendt inn på midten. Han tente håpet for Vålerenga.

Målscorer Sequeira ga hjemmelaget en meningsløs corner, og den stanget innbytter Jalland via tverrliggeren og i mål.

Etter dette skapte Vålerenga flere farligheter. Midtbaneleddet, som før byttet ifølge Myhre «ikke liknet grisen», hang plutselig sammen, og Vålerenga styrte kampen.

Tromsø kunne puste ut med ledelse til pause, mens et Vålerenga-lag med null målsjanser før scoringen plutselig øynet en mulighet.

Tromsø skapte mest

Vålerenga begynte andreomgangen best, men det var Tromsø som var først nær scoring. Douglas Sequeira var igjen høyest på en dødball etter drøye fem minutter, men denne gangen gikk den harde headingen til side for mål.

Og det var Tromsø som fortsatte å skape de store sjansene.

Etter 66 minutter kunne Moldskred gitt Tromsø 3-1, men Dan Thommesen fikk en fot på avslutningen fra spissen, og hindret scoring.

Like etter forærte Sequeira Vålerenga en ny mulighet. Sequeira misset på et langt oppspill, og Jan Derek Sørensen mottok ballen.

Fra seksten meter fyrte Sørensen av, men ballen traff tverrliggeren på feil side. Null scoringer i år er fortsatt null for Vålerenga-spissen, som likefullt var blant hjemmelagets beste i kveld.

Jalland redningsmann da Tromsø sov

Akkurat i det Klanen hørtes ut til å ha gitt opp Vålerenga, sovnet Tromsø.

Bortelaget var totalt uoppmerksomme på Allan Jepsens frispark kvarteret før slutt. Jepsen fant Morten Berre stående helt alene inne i straffefeltet, Berre skjøt, Ramovic reddet, og hvem andre enn Jørgen Jalland kom seg først på returen.

Kjempeinnhopp av den hjemvendte Russlandsproffen, to totalt unødvendige baklengs for Tromsø.

- Vi holder ikke inn nå heller, nei. Det er noe vi må jobbe videre med, og laget er i stadig utvikling, sier Tromsø-trener Steinar Nilsen.

For ett poeng til hver føles som for lite for begge lag.

- Andreomgangen kjører vi, men det holder ikke. Det er for dårlig å ikke vinne hjemme, avslutter Petter Myhre.

PRESSET: Petter Myhre forstår at det diskuteres, men vil ikke snakke om sin egen fremtid som Vålerenga-trener.
TØFF START: Douglas Sequeira header inn 2-0 til Tromsø. Der og da så det ut som borteseier var det eneste sannsynlige.
PENGENE: John Fredriksen flankert av sine to døtre. Hans kapital blir viktig når Vålerenga skal forsøke å jobbe seg ut av krisen.