- Vinner vi neste kan alt skje

Tromsø tre poeng bak tabelltopp.

(Dagbladet.no): Strømsgodset - Tromsø 1-3 (1-1).

Etter Fredrikstads tap i går ville tre Tromsø-poeng på Marienlyst innebære at forspranget opp til serieleder Stabæk ville minke til tre poeng, før bæringenes møte med Viking nå i kveld.

På «sedvanlig» Tromsø-vis fikk laget en dårlig start, og det var lite som minnet om et medaljelag i den første omgagen.

Men gode lag har marginene med seg, er det noe som heter, og da dommer Ken Henry Johnsen blåste i fløyta for siste gang var det «Gutan» som kunne juble høyest.

- Av og til gjør man feil, men det ønsker vi ikke fokusere på. Jeg er veldig fornøyd med det siste kvarteret av den første- og den andre omgangen, sa TIL-trener Steinar Nilsen til TV2.

- Nå skal vi konsentrere oss om å vinne kamper, og forhåpentligvis legge press på dem rundt oss.

Og den suksessrike treneren får støtte av Tommy Knarvik, som var blant banens beste i Drammen.

- Vi må sørge for å vinne neste kamp, så kan alt skje.

BAK: André Bergdølmo (t.h.) og Strømsgodset strakk ikke til i de viktige situasjonene mot Sigurd Rushfeldt og Tromsø. Foto: Terje Bendiksby, Scanpix
BAK: André Bergdølmo (t.h.) og Strømsgodset strakk ikke til i de viktige situasjonene mot Sigurd Rushfeldt og Tromsø. Foto: Terje Bendiksby, Scanpix Vis mer

Risholt rundspilt

Godset åpnet den første omgangen i ett gir mer enn sin motstander. Etter seks minutter kom den første nesten-sjansen.

Samir Fazlagic\' skrudde frispark inn i feltet kunne blitt farlig, men Sead Ramovic i TIL-buret ble stående, og da heller ingen Godset-spillere fikk et touch på ballen endte det med redning.

Hjemmelaget forstsatte å være best, og mot et forsvar som manglet landslagsspillerne Tore Reginiussen (skadet) og Tøm Høgli (småsyk, byttet inn ved pause) skapte de mye hodebry.

Spesielt på venstrekanten var Steffen Nystrøm meget god, og Strømsgodsets nummer 22 kjørte gang på gang karusell med Tromsøs backvikar Roger Risholt.

Allerede i det niende minutt var den tidligere Fredrikstad-sliteren heldig som unngikk rødt kort, etter å ha felt en Nystrøm på vei gjennom.

Koppinen-tabbe

Risholt var imidlertid ikke den eneste som misset i TILs bakre ledd. I det 18. minutt slo Miika Koppinen ballen rett i beina på Christer George.

- Vinner vi neste kan alt skje

- Jeg forventet ikke å få ballen i det hele tatt. Når jeg får den prøver jeg å spille den kjapt, men det er for dårlig av meg, sa finnen selv om situasjonen.

Den tidligere Skeid- og Rosenborgspilleren fikk spilt til David Nilsen, som ble lagt i bakken av gjestenes sisteskanse Sead Ramovic.

Men George fulgte opp, og for åpent mål kunne han enkelt sette inn 1-0.

- I første omgang likner vi ikke oss selv, vi gjør ikke det vi ble enige om, fortsatte Miika Koppinen.

Tilbake til pause

Tromsø hadde lite å by på offensivt. Morten Moldskred var som vanlig villig og aktiv, men det var lite han fikk utrettet. Ikke før minuttet før lagene gikk i garderoben.

Etter et langt raid var han noe heldig da han nådde Knarvik med en støttepasning.

Knarvik skulle på sin side og ha litt flyt, da det knallharde skuddet gikk via ryggen til Alexander Aas før den suste inn i lengste hjørne.

- Det var godt å få et mål i dag. Jeg får en støttepasning, og det var bare å suse til. Heldigvis gikk den inn, sa vestlendingen om scoringa.

Uheldige Aas

Men marginene stoppet ikke å jobbe mot Strømsgodset høyreback.

Fem minutter ut i andre omgang fikk Tromsø slått inn fra høyre. Ballen gikk i beina på uheldige Aas, og ble perfekt lagt til rette på fem meter for Kevin Larsen.

Den hardtskytende venstrekanten hadde ingen problemer med å sette ballen opp i det lengste hjørnet, utagbart for Espen Johnsen.

Etter at landslagsback Tom Høgli ble satt inn for Risholt til pause, i takt med at stopperne Koppinen-Sequeira hevet spillet sitt, skapte Godset minimalt offensivt etter hvilen.

Et knallhardt skudd fra spiss vinkel rett på keeper fra Nielsen, og en Aas som kom litt for sent på Glenn Andersens stuss etter corner, var det nærmeste laget kom etter hvilen.

Da var det i stedet effektive Tromsø som kunne juble over scoring, da Miika Koppinen steg til værs og fastsatte sluttesultatet til 1-3 snaue kvarteret før slutt.

- Vi var puslete i duellspillet i første omgang, så vi måtte bare stå på i andre, sa Koppinen.

- Skuffende prestasjoner

Gleden var følgelig mindre hos hjemmelagets trener Ronny Deila, som på sin 33-årsdag måtte se sine elever gi slipp på ledelsen.

- Det er mye marginer i første omgang. Vi kan gå opp til både to og tre, i stedet får vi en i mot. Det som er skuffende er prestasjonene i andre omgang, vi klarer ikke komme oss.

Dagens resultater innebærer at Strømsodset ikke kan gå på særlig store smeller før de kan bli blandet inn i nedrykksstriden. Neste kamp er en mer enn voksen oppgave, borte mot Fredrikstad, men Deila er offensiv i sine uttalelser om resten av sesongen.

 - I dag var Tromsø et hakk bedre enn oss. Men vi har utviklet oss gjennom hele sesongen, og vi kommer sterkt tilbake om kort tid.