Vinnere i gult!

Britiske forskere mener lag med gule drakter har suksess. - Da bytter vi til gule shortser neste sesong, fleiper LSK-trener Arne Erlandsen. Les siste nytt om Tippeliga-runden!

Det er avisa Daily Express som gjengir forskningsrapporten om farger og idrett. Idrettspsykologer dresset opp friidrettsutøvere i gule og grønne hjelmer. De gule var klart raskere enn normalt, de grønne treigere.

- Gult ser ut til å oppmuntre en kreativ og positiv holdning, sier Dr. David Lewis til avisa, som trekker paralleller til Brasils fotballag og Australias suksessrike lag i rugby og cricket.

Hjemme i Norge har Lillestrøm gule trøyer - og riktignok topper laget Tippeligaen etter vårsesongen. LSK-trener Erlandsen synes fargeundersøkelsen er morsom.

- Da bytter vi til gule shortser neste sesong. Vi tar i mot alle tips med alvor, fleiper Erlandsen som ikke har så stor tro på at draktfargen kan avgjøre noe som helst.

- Det er ikke som mange lag i Europa som vinner i gult, sier Erlandsen.

- Hva med Brasil?

- De vinner helt sikkert fordi de har gode spillere, ikke på grunn av fargen på drakta.

Etter 5-0 på bortebane mot Bryne ferierte LSK helt øverst på tabelltoppen. Der har de tenkt på bli etter oppgjøret mot Strømsgodset på Åråsen søndag.

- Dette blir en tøff kamp, som alle tippeligakamper. Vi har både vunnet og tapt mot Godset hjemme, sier Erlandsen som stiller med samme lag som mot Bryne søndag.

- Det er ikke lett å endre på et lag som vinner 5-0, men hadde Emile (Baron) vært frisk hadde han sikkert stått i mål.

Siste nytt før 15. Tippeligarunde søndag:

BRANN - TROMSØ

Brann stadion kl. 18.00

Brann har Roy Wassberg med igjen. Alex Valencia fikk en lårhøne i cupkampen mot Ørn. - Jeg har fortsatt litt vondt. Treningen lørdag avgjør, sier Valencia. Raymond Kvisvik og Azar Karadas er dessuten aktuelle igjen. Trolig fortsetter Teitur Thordarson med Thorstein Helstad og Petter Furuseth Olsen på topp. Tromsø har lånt inn spissen Koen Schockaert og stopperen Jimmy de Wulf, men trolig blir de ikke spilleklare i tide. Roger Langer er ute for sesongen og Morten Kræmer har en muskelbrist i leggen. Jonny Hansen er suspendert, mens Svein M- Johansen usikker. Terje Skarsfjord håper å ha Thomas Hafstad klar etter kneskade.

Brann (siste lag):

Tromsø (siste lag):

LILLESTRØM - STRØMSGODSET

Åråsen kl. 18.00

Lillestrøm tok ferie på tabelltopp etter sterke 5-0 borte mot Bryne sist. Magnus Powell og Petter Werni har begge slitt med skader i ferien, men er klare til kamp. Arne Erlandsen har fire solide spisser å velge mellom, men kommer ikke utenom Clayton Zane og Powell som begge scoret to mål sist. Espen Haug brakk beinet på to steder i tirsdagens treningskamp mot Romerike og er ute et par måneder.

Lillestrøm (siste lag):

Strømsgodset (siste lag):

LYN - SOGNDAL

Ullevaal kl. 18.00

Hassan El-Fakiri har reist tilbake til Monaco. Jakob Augustsson er ute åtte uker til. I tillegg må Oslo-laget klare seg uten Per Egil Swift som har karantene. Mons Ivar Mjeldes lånetid i Sogndal er ute, men Håvard Flo viste i sin Sogndal-debut at han kan fylle rollen som oppspillspunkt i SIL-angrepet.

Lyn (siste lag):

Sogndal (siste lag):

VIKING - MOSS

Stavanger stadion kl. 18.00

Bjarte Lunde Aarsheim er tilbake i full trening. Benny Lennartsson håper det skal bidra til å løfte Viking tilbake i gullform. Australieren Kasey Wehrman får ganske sikkert sin Tippeliga-debut på Moss' midtbane. Han debuterte for mossereservene med scoring denne uka. Wehrman måtte ut med en smell i ankelen, men er trolig klar igjen. Jan Tore Ophaug har lyskeproblemer og Øyvind Svenning er fortsatt plaget med en vond legg. Han håper å være klar til onsdagens cupkamp mot Vålerenga.

Viking (siste lag):

Moss (siste lag):

ODD GRENLAND - BODØ/GLIMT

Odd stadion kl. 18.00

Alexander Aas og Sami Mahlio har stått over trening de par siste dagene, men trener Arne Sandstø regner med å ha de klare. Skienslaget stiller trolig som sist. Tor Egil Horn fortsetter i Glimt-målet. Rohnny Westad har en skade i håndleddet. Stig Johansen er usikker på grunn av en vond rygg/lyske. Bodø-laget fikk en god porsjon sjøltillit etter 3-2 mot Molde sist.

Odd (siste lag):

Bodø/Glimt (siste lag):

STABÆK - BRYNE

Nadderud kl. 18.00

Stabæk må klare seg uten Tobias Linderoth. Svensken soner for fem gule kort. Bryne har vært hardt rammet av skader, men flere er på vei tilbake. Peter Olofsson (ankel), Rune Medalen (strekk), Sven Bø (skulder), Lasse Strand (overtråkk), Jørgen Rangnes (rygg), Jonas Jonsson, Pål Håpnes og Kai-Ove Stokkeland har alle slitt med ulike skader. - Rune, Jørgen og Pål er uaktuelle, resten håper jeg å få med, sier Reine Almqvist til Dagbladet.no. Ellers håper Bryne å få Dejan Pavlovic i løpet av fredag ettermiddag - jugoslaven som Bryne har hentet fra Sverige. - Han betyr en del med sin tyngde og dyktighet til å holde på ballen. Jeg håper vi får han klar, sier Almqvist. Trolig fortsetter i en 5-3-2-formasjon som sist.

Stabæk (siste lag):

Bryne (siste lag):

MOLDE - ROSENBORG

Molde stadion kl. 20.05

Molde-trener Gunder Bengtsson må unnvære Roger Nilsen, Trond Strande og Bjarni Thosteinsson. Ellers er det usikkert om Jakup Mikkelsen går rett inn som Molde-keeper. - Vi får se på treninga lørdag, sier Bengtsson til Dagbladet.no. Ørjan Berg kan få sitt Tippeliga-comeback på Molde stadion. Harald Brattbakk lider av helvetesild og sto over fredagens trening. Også Dagfinn Enerly er usikker. RBK-vingen pådro seg en strekk på tordagstreninga.

Molde (siste lag):

Rosenborg (siste lag):

HIT I GULT:</B> Clayton Zane har lyktes mye bedre i den gule LSK-drakta enn i den blå Molde-trøya. Foto: SCANPIX