Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Eliteserietipset 2020

Vinneren Rosenborg ikke har

Molde vinner foran Rosenborg, det er Dagbladets sikreste tips. Lagene fra tre til elleve på tabellen kan du legge i en tombolamaskin, snurre fram til seriestart, og trekke.

ÅRETS SPILLER 2019: I fjor var Magnus Wolff Eikrem Moldes og Eliteseriens beste spiller. Han kommer til å levere mange målpoeng denne sesongen også. Rosenborg har ikke en slik spiller, og ikke har vde målscorere heller. Derfor forsvarer Molde tittelen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
ÅRETS SPILLER 2019: I fjor var Magnus Wolff Eikrem Moldes og Eliteseriens beste spiller. Han kommer til å levere mange målpoeng denne sesongen også. Rosenborg har ikke en slik spiller, og ikke har vde målscorere heller. Derfor forsvarer Molde tittelen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer

DE ELSKER Å være den arrogante og gjerne litt nedlatende erkefienden som bekrefter tesen om at det ikke er størrelsen det kommer an på. Det holder å ha tingene på stell, gjøre seg attraktiv i det norske spillermarkedet og være konkurransedyktig.

Det har Molde vært siden Ole Gunnar Solskjær begynte reformasjonen på Aker Stadion 2011.

Det var de under Tor Ole Skullerud, og det er de under Erling Moe.

OM MOLDE FORSVARER tittelen Rosenborg aldri var i nærheten av i 2019? Svaret er ja. Vi tror det. Vi er faktisk ganske sikre på at Corona-sesongen 2020 gir Molde klubbens femte seriemesterskap. Det er mange grunner til det, der fire av dem virkelig gir tipset mye oksygen og holder det flytende.

1) Molde har en bredere og bedre spillerstall enn Rosenborg.

2) Molde har flere målscorere.

3) Molde har endelig klart å hente Ola Brynhildsen, vårens beste signering.

4) Molde har Magnus Wolff Eikrem.

I FJOR VAR det 16 poeng mellom lagene etter at Rosenborg tapte 10 av dem på de åtte første serierundene. I år blir det ikke like mye. Skal Eirik Horneland beholde jobben må han synliggjøre framgang og nærme seg den brysomme naboen sørvest langs kysten. Men han har en stor utfordring, det er fortsatt vanskelig å se hvem som skal score de 15 målene man må kunne kreve fra en RBK-spiss.

Etter at Alex Søderlund har vært lagets toppscorer med åtte mål de to foregående sesongene, er det fortsatt vanskelig å se hvem som skal score pluss ti.

DINO ISLAMOVIC ER inntil videre Rosenborgs førstevalget på topp. I Allsvenskan 2019 scoret han sju mål på 28 kamper for Östersund. I treningskampene har han også sett ut som en som scorer i hver fjerde kamp i snitt. Og fordi Pål André Helland, som kan levere varene fra distanse er skadeutsatt og vil være en ut og inn spiller, akkurat som Samuel Adegbenro er skadeutsatt og mest sannsynlig vil være det samme, lukter det ikke svidd av førsterekka på topp.

Moldes midtbanedirigent Magnus Wolff Eikrem leverte til sammenlikning 19 målpoeng fordelt på elleve scoringer og åtte målgivende pasninger i Eliteserien 2019.

Spissene Leke James og Ohi Omoijuanfo scoret henholdsvis 17 og 15 mål.

Bare det er synonymt med tre streker under svaret selv om Rosenborgs midtbane har veldig gode navn, løpskraft og kvalitet, og får enda mer av det samme når Per Ciljan Skjelbred blir spilleklar 1. august.

Likevel, det er ingen tvil slik vi ser det.

Molde vinner, ferdig med det.

RESTEN AV TABELLEN blir som Eliteserien har for vane å være. Et lotteri. En liga der alt kan skje. Der salg og kjøp underveis avgjør (altfor) mye. Der laget som ligger nummer to 16. mai, og som er nummer fire etter 14 serierunder, bare to poeng bak dem som vinner seriegullet – jeg snakker om Vålerenga 2019 – havner i nedrykksstriden fem runder før slutt.

Det handler om skjørhet, både sportslig og finansielt.

I coronasesongen 2020 mer enn noen gang.

MELLOM TETDUOEN OG nedrykksstriden kan derfor alt skje. Bortsett fra at KBK, tippet seks, helt sikkert ikke blir dårligere enn nummer åtte. Det er noe med byggverket og det arbeidet Christian Michelsen har gjort i Kristiansund. Det er ekstremt solid. Det tåler vær og vind bedre enn Drygolin.

Ingen kødder med KBK.

BODØ/GLIMT HAR mistet tre ekstremt viktige spillere – Ricardo Friedrich, Håkon Evjen og Amor Layouni – helt avgjørende for suksessen som ga sølv i fjor. Det gjør 2020 vanskeligere. Viking har mistet to av de viktigste – Kristian Thorstvedt og Zlatko Tripic – bak femteplassen og cupgullet. I Stavanger blir Veton Berisha en nøkkelspiller om Viking skal være et av de beste lagene bak de to beste. Og så blir det spennende å se om Vegard Forren kan reise seg etter vinteren, og om venstrebeinet hans gir Brann den ekstra offensive dimensjonen.

Vi tror det.

Akkurat som følelsen er der for at Dag-Eilev Fagermo vil gi Vålerenga ny energi.

Dagbladets tabelltips:
1. Molde
2. Rosenborg
3. Brann
4. Viking
5. Vålerenga
6. Kristiansund
7. Bodø/Glimt
8. Stabæk
9. Haugesund
10. Sarpsborg
11. Aalesund
12. Strømsgodset
13. Mjøndalen
14. Odd
15. Start
16. Sandefjord

AALESUND, SANDEFJORD OG Start rykket opp i den rekkefølgen, sørlendingene etter det uvirkelige dramaet på Åråsen i desember. Vi tror Sandefjord og Start rykker ned igjen. Men det blir tøft for laget som i fjor bare var to poeng fra sølv, og som tapte bronsen på målforskjell til Rosenborg.

2020 blir en sesong der Odd virkelig må kjempe for plassen i Eliteserien.

SÅNN BLIR DET langs Drammenselva også, og for Lars Bohinens Aalesund. Lagene fra elleve og ned er de som i utgangspunktet synes å leve farligst. Men alle husker Lillestrøm 2019, ingenting er gitt i Eliteserien.

Det er derfor den lever.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!