Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Vinneren!

ARENDAL (Dagbladet): Bjørn Rune Gjelsten (43) mener han har en blitt en bedre idrettsmann etter at han gikk av som konsernsjef i Aker RGI. I går overtok han sammenlagtledelsen i VM etter hans andre strake seier i offshore-VM.

Siden Gjelsten valgte å gå av som konsernsjef i Aker RGI i februar, har han fått stadig mer tid til sin store lidenskap: Å fare rundt i kraftige båter i over 200 kilometer i timen - eller såkalt offshorekjøring.

Resultatet av det er en toppidrettsmann, slik han selv omtaler seg, som er fullt ut konsentrert og fokusert på jobben som skal gjøres på vannet.

Selv er han ikke i tvil om at suksessformelen ligger her.

Helnorskt team

- Nå er jeg herre over min egen tid. Det er en luksus som har betydd mye, og som garantert har slått positivt ut for kjøringen, sier Bjørn Rune Gjelsten til Dagbladet.

Også i hans helnorske team i «Spirit Of Norway» - som har 14 heltidsansatte - er idyllen påfallende bra.

- Vi har også fått et bedre samhold som følge av at jeg har fått mer tid med teamet. For at jeg skal vinne, må hele teamet være på lag og topp skjerpet.

Sprudler

Fremdeles jobber Gjelsten mye. Den store forskjellen er at han nå disponerer tiden sin selv.

- Å være konsernsjef i Aker medfører en del plikter, som jeg nå slipper, sier Gjelsten.

Han trengte pusten i bakken - etter råkjøret i finansverdenen siden han og kompis Kjell Inge Røkke startet sine fantastiske gründertilværelser i 1982.

Nå sprudler Bjørn Rune Gjelsten av overskudd og glede. Opplagt tar han seg tid til alle som vil snakke med ham - og han ser rett og slett ut til å storkose seg i sin nye tilværelse:

Etter at gårsdagens seier var i boks viftet han med det norske flagget og vinket ivrig til de tusen på tusen som sto oppstilt ved det fantastiske havneområdet Pollen i Arendal sentrum.

I teamdepotet seinere på kvelden skålet han i sjampanje med kona Solveig og smakte på den gigantiske bløtkaka med en modell av suksessbåten «Spirit Of Norway» i glasur som kakepynt.

For tynn

Fysisk hevder Gjelsten å ikke ha vært i bedre form siden han sanket 30 kretsmesterskap i langrenn og friidrett i slutten av tenårene.

Han har også gått ned fem kilo det siste halvåret. Nå veier han bare 75 kilo fordelt på sine 186 centimeter.

- Jeg trener mye. Nå synes kona mi at jeg har blitt for tynn, smiler Gjelsten - og klapper Solveig lett på hodet.

- Dette er en idrett som krever at du er skarp og skjerpet. Det fysiske følger det psykiske. Derfor har jeg også blitt mentalt sterkere.

Gårsdagens seier kom nettopp som følge av et perfekt taktisk løp.

Gjelsten og makker Steve Curtis lot flere båter stikke ifra i starten - uten å la seg stresse. Det krever selvtillit.

- Vi viste god disiplin og mental ved ikke å la oss stresse av at noen båter dro ifra. Vi visste at de som kjørte for tøft i farvannet, ville få problemer.

Laksefiske

I dag drar han på laksefiske og skal nå nye livet med familie og venner fram til neste VM-runde ved Aker Brygge helga 5. og 6. august.

- Jeg skal også bruke litt tid på egne investeringer i eiendom. I tillegg har jeg investert litt i selskaper som jeg foreløpig ikke vil si så mye om.

JUBELSKÅL: Bjørn Rune Gjelsten tar en seiersskål og en kakebit med kona Solveig etter at han vant Arendal Grand Prix båtrace.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media