- Vinnerkulturen er det eneste som skiller oss fra United

Mancini mener styrkeforholdet mellom Manchester-rivalene er utlignet.

MANGLER VINNERKULTUR: Roberto Mancini mener at Manchester Uniteds eneste gjenværende fortrinn overfor Manchester City er den sterke vinnerkulturen - en vinnerkultur hans assistent Brian Kidd (t.h.) var med på å bygge opp på 90-tallet som sir Alex Fergusons høyre hånd. Foto: SCANPIX/REUTERS/Nigel Roddis
MANGLER VINNERKULTUR: Roberto Mancini mener at Manchester Uniteds eneste gjenværende fortrinn overfor Manchester City er den sterke vinnerkulturen - en vinnerkultur hans assistent Brian Kidd (t.h.) var med på å bygge opp på 90-tallet som sir Alex Fergusons høyre hånd. Foto: SCANPIX/REUTERS/Nigel RoddisVis mer

Manchester-derbyet direkte i fotballstudio fra kl. 13.45.

(Dagbladet): Manchester City skal i ettermiddag opp til eksamen på Old Trafford når det langt på vei skal avgjøres om de lyseblå er en reell tittelkandidat.

Manager Roberto Mancini, som har vunnet titler både i Fiorentina, Lazio og ikke minst Inter, mener at Manchesters fotballlillebror er i ferd med å utligne styrkeforholdet til storebror United, og at det nå bare er størrelsen på pokalsamlingene som skiller dem per februar 2011.

- Kanskje har United en bedre vinnerkultur enn oss, fordi de har vunnet mye over lang tid. Men det er den eneste forskjellen, sier Mancini, ifølge BBC.

DRAMATISK 1: I det sir Alex Fergusons har omtalt som den beste derbykampen noensinne, ble Michael Owen matchvinner for Manchester United på overtid av overtida på Old Trafford forrige sesong.Foto: SCANPIX/REUTERS/Phil Noble
DRAMATISK 1: I det sir Alex Fergusons har omtalt som den beste derbykampen noensinne, ble Michael Owen matchvinner for Manchester United på overtid av overtida på Old Trafford forrige sesong.Foto: SCANPIX/REUTERS/Phil Noble Vis mer

- Når man begynner å vinne trofeer, vil ting kanskje endre seg. Når man har vunnet gjennom 20 år, bygger man opp en veldig sterk vinnerkultur, fortsetter han.

Mancini tror maktbalansen kan forskyves allerede denne våren.

- Man ser et lag som har vunnet alt som er å vinne og et lag som ikke har vunnet noe på lang tid. Dette kan endre seg hvert øyeblikk. For vår del, er det veldig viktig å vinne noe, uansett om det er Europa League, FA-cupen eller Premier League, understreker han.

- Bedre å vinne på Old Trafford Italieneren ser fram til møtet med byrivalen, og tror at en City-seier i løvens hule kan ha stor innvirkning på selvtilliten.

- Jeg gleder meg til denne kampen. Jeg liker å spille på Old Trafford. Det er nemlig bedre å vinne der enn å vinne på hjemmebane. Når man vinner et derby på bortebane, har det større innvirkning på hodene våre, på selvbildet vårt, poengterer han.

DRAMATISK 2: City hadde forsvart seg med nebb og klør i 90 minutter, men da markeringen glapp på overtid, var Paul Scholes nådeløs og sørget for at United vant 1-0 på Eastlands forrige sesong.Foto: SCANPIX/REUTERS/Nigel Roddis
DRAMATISK 2: City hadde forsvart seg med nebb og klør i 90 minutter, men da markeringen glapp på overtid, var Paul Scholes nådeløs og sørget for at United vant 1-0 på Eastlands forrige sesong.Foto: SCANPIX/REUTERS/Nigel Roddis Vis mer

- Det er et derby og en viktig kamp. Det ene laget er på førsteplass, det andre på tredjeplass. Hver eneste kamp er vanskelig. Ingen trodde United kom til å tape mot Wolves, men sånn er fotballen. Og med Europa League og Champions League på trappene igjen, kan alt endre seg fra uke til uke. Før Chelsea tapte mot Liverpool, trodde jeg Chelsea kom til å vinne ligaen. Nå er United på topp, men det er likevel vanskelig å si hvem som kommer til å vinne tittelen denne sesongen, fortsetter Mancini.

Skygge Mens Mancini er usikker på hvem som kommer til å løfte sølvtøy i mai, er sir Alex Ferguson opptatt av å pense gulltoget tilbake på riktig spor etter forrige helgs høyst overraskende nederlag på Molineux.

- Rekken av ubeseirede kamper hang over oss som en skygge. Nå er fokus igjen flyttet over på å vinne ligaen. Det er sånn det fungerer, sier skotten.

- Under normale omstendigheter taper man kamper i Premier League, og det har vist seg nå atter en gang. Alle lag vil avgi poeng i sesonginnspurten. Det er et faktum. Det laget som klarer å opprettholde best form herfra og inn, kommer til å vinne til slutt, fortsetter han.

Berbatov benket Både Ferguson og Mancini overrasker med sine laguttak.

Hos vertene er Dimitar Berbatov atter en gang ofret til en storkamp for å gjøre plass til en tredje sentral midtbanespiller. Det betyr at Wayne Rooney må klare seg alene på topp.

UDRAMATISK: Det første møtet mellom lagene denne sesongen fortonet seg som et langt gjesp.Foto: SCANPIX/REUTERS/Phil Noble
UDRAMATISK: Det første møtet mellom lagene denne sesongen fortonet seg som et langt gjesp.Foto: SCANPIX/REUTERS/Phil Noble Vis mer

Hos gjestene er verken Mario Balotelli eller Nigel De Jong klare etter skade, og Kolo Touré er benket til fordel for Joleon Lescott i midtforsvaret.

Lagoppstillinger: Manchester United (4-5-1): Edwin van der Sar - John O'Shea, Nemanja Vidic, Chris Smalling, Patrice Evra - Nani, Darren Fletcher, Paul Scholes, Anderson, Ryan Giggs - Wayne Rooney.

Manchester City (4-2-3-1): Joe Hart - Micah Richards, Vincent Kompany, Joleon Lescott, Pablo Zabaleta - Gareth Barry, Yaya Touré - James Milner, David Silva, Aleksandar Kolarov - Carlos Tevez.

SISTE CITY-SEIER: Det er temmelig nøyaktig tre år siden Manchester City sist slo byrival United i ligasammenheng. De skjedde da United markerte at det var 50 år siden München-ulykken, og Carlos Tevez (midten) fortsatt var å finne i rødt.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/PAUL ELLIS
SISTE CITY-SEIER: Det er temmelig nøyaktig tre år siden Manchester City sist slo byrival United i ligasammenheng. De skjedde da United markerte at det var 50 år siden München-ulykken, og Carlos Tevez (midten) fortsatt var å finne i rødt.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/PAUL ELLIS Vis mer