Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Vinnerkysset

Han har blitt beskrevet som den raskeste kjøreren som ikke vinner Formel 1-løp. I går løsnet det for Juan Pablo Montoya.

Da starten gikk i Monacos Grand Prix, var det en presset Juan Pablo Montoya som kjørte ut fra tredje beste startspor. Ryktene gikk om at Williams-BMW-teamet så seg om etter en ny frontmann, og det var to år siden colombianeren hadde vunnet sin første og eneste Grand Prix-seier - på 40 starter.

- Jeg har hatt mine sjanser til å vinne, og kastet dem vekk, fortalte Montoya før løpet. Deretter gikk han ut og viste hva det å takle press egentlig handler om.

76 runder seinere på den trange og svingete Monaco-banen suste Juan Pablo Montoya inn til seier, 0.6 sekunder foran VM-lederen Kimi Räikkönen og 1.7 foran verdens beste kjører Michael Schumacher. Løpet avgjorde colombianeren allerede på den første runden da han snek seg foran finske Räikkönen før første sving.

- Dette trengte vi. Seieren var definitivt verdt å vente på, sa en jublende glad Montoya som til slutt fant sin kone Connie i mylderet av gratulanter.

Michael Schumachers drøm om å vinne for sjette gang i Monaco og tangere nok en Ayrton Senna-rekord, brast for tyskeren som kom nærmere og nærmere utover i løpet.

- Vi forsøkte alt, mente Schumacher som måtte se Kimi Räikkönen øke forspranget til 4 poeng i sammendraget på en dag som tilhørte Juan Pablo Montoya - fra start til mål.

ENDELIG: Til slutt fant vinneren av Monacos Grand Prix sin kone Connie.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media