<strong>SKRIK:</strong> Karsten Warholm tror ikke sine egne øyne etter å ha blitt verdensmester på 400 meter hekk i London i august. Bildet fikk flere internasjonale medier til å sammenlikne ham med Edvard Munchs klassiske bilde Skrik. Foto: REUTERS/Lucy Nicholson/NTB Scanpix
SKRIK: Karsten Warholm tror ikke sine egne øyne etter å ha blitt verdensmester på 400 meter hekk i London i august. Bildet fikk flere internasjonale medier til å sammenlikne ham med Edvard Munchs klassiske bilde Skrik. Foto: REUTERS/Lucy Nicholson/NTB Scanpix Vis mer

Karsten Warholm nominert til Folkets Idrettspris

Vinnerløpet kunne like gjerne ha blitt hengt opp på nasjonalmuseet

Vinnerløpet til Karsten Warholm på 400 meter hekk fra friidretts-VM i London kunne like gjerne blitt hengt opp på nasjonalmuseet med en gang. Derfor er han nominert til Folkets Idrettspris.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

OBS! Stemmeboksen finner du nederst i saken.

(Dagbladet): - Er dette ekte?, spurte Karsten Warholm den engelske fotografen Phil Noble noen sekunder etter at han hadde løpt seg til et VM-gull på 400 meter hekk.

Kvelden var kjølig og våt, men ute på tartandekket sto en brennhet nordmann og mottok hyllesten fra nesten 60 000 engelskmenn på tribunen.

Selv forsikringen fra Noble om at, jo, Warholm var verdensmester i friidrett, var ikke nok for Dimna-gutten. Noble måtte klype ham i armen før han forsto at det han sto midt oppe i ikke var en drøm.

CV

Karsten Warholm

Født: 28. februar 1996.

Klubb: Dimna IL

Idrett: Tikjemper som er verdensmester på 400 meter hekk.

Nominert for: VM-gullet i friidrett.

Nominasjonen

Friidretts-sesongen 2017 var en eneste lang opptur for Warholm. I tillegg til VM-gullet vant han Diamond League sammenlagt og satte norske rekorder på 400 meter både med og uten hekker.

Karsten Warholm nomineres av Dagbladet til Folkets Idrettspris for prestasjonene på banen, og all gleden han ga oss utenfor.

Alle kan løpe, og mange øver mye for å bli best i verden til akkurat det. At det var på en forblåst strand i Ulsteinvik den første norske mannlige verdensmesteren i en løpsøvelse skulle legge grunnlaget, er egentlig mot alle odds.

Det var til bystranda Arve Hatløy tok med seg friidrettsgruppa i Dimna IL da resten av Ulsteinvik var islagt om vintrene. Og kanskje det var derfor Warholm taklet den litt kjølige kvelden i London 9. august best av alle?

- All den treninga i regn og storm har nok herda ham litt, sa Hatløy til Dagbladet, selv om alle vet at det ikke var været som gjorde Warholm til verdensmester i 2017.

Vinnerløpet kunne like gjerne ha blitt hengt opp på nasjonalmuseet

Prisdryss

Prisene sto i kø for Warholm forrige sesong. Kongepokalen i NM var nærmest en formalitet, og at han ble kåret til årets europeiske stjerneskudd i friidrett var heller ikke overraskende. I Berlin-EM kommende sommer er det plutselig Warholm som er mannen å slå.

Ansiktsuttrykket Warholm hadde etter målgangen i London ble av flere internasjonale medier sammenliknet med Edvard Munchs klassiske maleri, «Skrik», og gulløpet fra London har i hvert fall potensial i seg til å bli en nasjonal klassiker når den norske friidrettshistorien skal skrives i åra framover.

Eventyret Karsten Warholm har sikret seg en hedersplass i den historien, og mener du han fortjener Folkets Idrettspris også, må du stemme på ham via stemmeskjemaet under.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer