Vinnerne får medaljer - taperne får jobb i NRK

NRK har så vidt jeg vet over 250 akkrediterte medarbeidere til Ski-VM. I dag fikk de en til.

ANSATT PÅ DIREKTEN: Øystein Pettersen var langt nede etter å ha misset på dagens sprint. Som trøstepremie fikk han jobbtilbud av Pål Gordon Nilsen og NRK. På direkten.Foto: DAGBLADET/ Thomas Rasmus Skaug
ANSATT PÅ DIREKTEN: Øystein Pettersen var langt nede etter å ha misset på dagens sprint. Som trøstepremie fikk han jobbtilbud av Pål Gordon Nilsen og NRK. På direkten.Foto: DAGBLADET/ Thomas Rasmus SkaugVis mer

Marienlyst  — torsdag 24. februar

PØLSA SPRAKK, VAR veldig skuffet, nærmest knust, men evnet likevel å ta nederlaget som en voksen mann. Det står det enorm respekt av. Det er nemlig ikke alle som klarer å brette ut følelsene sine foran et TV-kamera når det største nederlaget bare er noen minutter gammelt. Men Øystein Pølsa Pettersen klarte det med bravur fordi han følte det er en del av jobben å være skiløper på et norsk landslag. Hvilket ansvar NRK føler de har er jeg litt mer usikker på.

ALLE FORSTÅR AT Pølsa var skuffet etter sprintprologen der han misset ut blant de 30 beste og ikke kom til kvartfinalene. Vi var jo det alle sammen. Det er jo ikke mer enn et år siden han feiret olympisk stafettgull sammen med Petter Northug. Men når fire mann har defilert til kvartfinalene — for ikke å snakke det jentane hadde gort en halvtime i forveien - kan ikke tapet av sistemann bli kringkastet som om nasjonen har mistet en landsmann.

Eller?

NRK-REPORTER Pål Gordon Nilsen, var så lei seg på Pølsas vegne - om mulig enda mer lei seg enn utøveren sjøl - at han stadig vekk sto og klappet den skuffede på ryggen. Som om det er hans jobb å trøste. Jeg skulle likt å se Knut Nesbø stå å kose med John Carew etter fire brente målsjanser, deriblant et straffespark, mot Danmark 26. mars. Og da Pølsa til slutt bare sto der og stampet i sin egen elendighet - og NRKs mann ikke hadde flere trøstende uvesentligheter igjen — så tok han det ultimate grepet.

Og ansatte Pølsa på direkten.

Som ekspertkommentator.

Til Thomas Alsgårds store overraskelse.

EN KJAPP TELEFON over gata til det hvite huset på Marienlyst — rett og slett for å spørre om NRK har tenkt til å ansette alle som blir utsatt for akutt VM-skuffelse — forteller det jeg egentlig visste fra før. At NRK er NRK. Og at ski er ski, akkurat som stafett er stafett. Eller som jeg hørte Espen Graff rope der i bakgrunnen:

-Dette er ski, Morten — dette er ikke fotball.

Det er 11 dager igjen av Ski-VM og 22 dager til seriestart i Tippeligaen.

Heia Norge.