Vinnerne tar alt

Friidrettsstjernene Wilson Kipketer, Maurice Greene og Marion Jones fikk rundt 50 000 dollar i startpenger i går. Resten av utøverne i Paris fikk ingenting. Ifølge Bislett-sjef Svein Arne Hansen har bare åtte utøvere høy nok markedsverdi til å få betalt før start i år.

Rundt 400 000 kroner hver fikk de tre før de gikk på jobb på Stade de Charlety i går. Etter at de hadde vunnet plusset de på 15 000 dollar - rundt 120 000 kroner - til i vinnerbonus.

Svein Arne Hansen i Bislett Games har stått i spissen for innstrammingen der bare de aller beste får penger for å starte.

- Michael Johnson, Haile Gebrselassie, Hicham El Guerrouj, Ato Boldon, Maurice Greene, Wilson Kipketer og Marion Jones. Merlene Ottey er vel også verdt noen kroner ennå, sier Hansen til Dagbladet.

Maks forhåndsbetaling er 50 000 dollar. Dit opp når bare de aller største superstjernene - som de tre i går.

Uten sko

Pål Arne Fagernes fikk 16 000 kroner for 6. plassen sin. Hanne Haugland fikk ikke fem øre for 10. plassen. Heldigvis betaler de ikke flybilletten sjøl.

For Wilson Kipketer ble 800 meteren i går dramatisk. Etter knuffing på første langside tråkket en av konkurrentene av han høyre sko. Likevel vant Kipketer suverent med tida 1.44,89.

- Jeg kan ikke forklare hva som skjedde. Jeg mistet skoen i spurten, sier Kipketer.

Der tar han feil. TV-bildene viste at skoen forsvant like før andre sving.

- Det viktigste er at jeg vant løpet her i Paris, sier han.

18 på rad

Marion Jones vant i går sin 18. seier på rad på 200 meter med 21,99. Hun er ubeseiret på distansen siden hun sluttet med basketball og satset for fullt på friidrett før 1997-sesongen.

Men Jones er - foreløpig - ikke på samme nivå som i fjor. Ikke trenger hun det heller. Fjorårets europamester Christine Arron var sjanseløs og havnet på femteplass. Det varslede comebacket til langtidsskadde Mari Jose Perec ble det ingenting av.

Uten Michael Johnson og Ato Boldon på startstreken kunne ingen true Maurice Greene på 200 meter heller. Til tross for elendig start og middels sving løp Greene seg i tet på langsida og kontrollerte til mål på 20,13.

  • Etter tre Golden League-stevner er bare Marion Jones (USA), Wilson Kipketer (Danmark), Gabriela Szabo (Romania) og Bernard Barmasai (Kenya) igjen i kampen om jackpoten på en million dollar. De to sistnevnte er nok mest motiverte for å vinne de fire siste stevnene.

Kipketer og Jones tjener nok som det er.

VERDT HVER KRONE</B>: Marion Jones er en av få som kan kreve mye startpenger i år.