- Vino er fortsatt min helt

Blandede reaksjoner på doping-skandalen i Kasakhstan.

(Dagbladet.no): En hel sykkelverden er, om ikke overrasket, forbannet, skuffet og lei etter at Aleksandre Vinokourov i går ble tatt for bloddoping. Astana-laget ble deretter kastet ut av Tour de France.


Hjemme i Kasakhstan venter de foreløpig med å fordømme nasjonalhelten, skriver
Yahoosports.

En av landets største aviser fokuserte i dag på Vinokourovs comeback på mandag og bar ironisk nok tittelen «Astanas triumf» på dagens forside.

Det kasakhstanske sykkelforbundet sier i en uttalelse i dag at de er «bekymret» for situasjonen, men at det er for tidlig å dømme Vinokourov i og med at b-prøven ennå ikke er klar.

Kommenatarer på diverse diskusjonsforum viser også at Vinokourov på tross av doping-skandalen fortsatt har en høy stjerne i Kasakhstan.

-Uavhengig av denne testen....Vinokourov er fortsatt en stor helt for meg, skriver en bruker på det populære nettstedet bb.ct.kz forum.

En annen synes glansbildet nå er i ferd med å falme.

- Mange mennesker var stolte av ham, men nå....det vil bli vanskelig å være stolt av en uærlig sportsmann, skriver han.

FORTSATT POPULÆR: Aleksandre Vinokourov har vært svært populær i de franske fjellene, og kasakhstanerne er forsiktige med å fordømme nasjonalhelten dasgen derpå. Foto: FRANCK FIFE/AFP
FORTSATT POPULÆR: Aleksandre Vinokourov har vært svært populær i de franske fjellene, og kasakhstanerne er forsiktige med å fordømme nasjonalhelten dasgen derpå. Foto: FRANCK FIFE/AFP Vis mer

•Din kommentar: Hva synes du?