Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Vinokourov klar for Tour de France

Basso og Ullrich på pinebenken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Astana Wurth, med Tour-favoritt Alexander Vinokourov i spissen, har en stund vært mistenkt for samarbeid med en tidligere dopingdømt spansk lege. Samtidig har verken Ivan Basso eller Jan Ullrich blitt frikjent.

Det var Sportens voldgiftsdomstol som i kveld valgte å frikjenne det spanske laget, og dermed er også kazakhstanske Vinokourov klarert til å stille fra start på lørdag.

- Tross i hva media har påstått om laget de siste dagene, har det ingen offisiell informasjon om saken blitt avsløsrt het det i dommen.

Det var Tour-arrangørene selv som ville ha Astana-Wurth utestengt, etter dopingbeskyldningene.

Nekter skyld

Den spanske radiostasjonen Cadena SER melder at politiet har funnet tvilsomme dokumenter hos legen Eufemiano Fuentes.

- Jeg har aldri gått til behandling hos Dr. Fuentes, sier en av de innblandede, toppsyklisten Tyler Hamilton på sin hjemmeside.

- Spanske myndigheter har heller ikke kontaktet meg angående denne saken.

FRIKJENT: Alexander Vinokourov og hans lag, Astana-Wurth, fikk i kveld grønt lys til starten i Tour de France. Foto: EPA
FRIKJENT: Alexander Vinokourov og hans lag, Astana-Wurth, fikk i kveld grønt lys til starten i Tour de France. Foto: EPA Vis mer

I tillegg til Basso, Ullirich og Hamilton skal politiet altså ha funnet navnet på 54 andre syklister. Det spanske laget Comunidad Valenciana er også innblandet i saken.

- Vi har ingen offisiell informasjon, og derfor ingen kommentar, sier Luuc Eisenga, talsmann for Ullrichs lag T-Mobile team.

Radiostasjonen ga ingen detaljer på hva slags kontakt syklistene skal ha hatt med legen.

Syklistene skal angivelig ha besøkt Dr. Fuentes\' klinikk for å skaffe prestasjonsfremmende midler, eller for å bloddope seg.

Vurderer utestengelse

Nesten 100 vesker med nedfrosset blod og utstyr til behandlingen ble funnet på klinikken under en razzia i mai. Sammen med dokumenter om doping av syklister.

Den spanske sportsministeren, Jaime Lissavetzky, drar til Frankrike i morgen for å møte sin franke kollega. Sammen vil de diskutere eventuelle utestengelser av de innblandede.

Ubekreftede rapporter viser at mer enn 100 utøvere, også fra andre idretter, muligens har fått i seg illegale preparater av Eufemiano Fuentes.

image: Vinokourov klar for Tour de France