Vinokourov-kompis dopingtatt

Lå lenge i tetkampen i Tour de France.

(Dagbladet.no): Det har faktisk gått noen dager siden sist, men i dag kommer nyheten om nok en dopingavsløring i sykkelsporten.

Og det er neppe en stor bombe at det er en rytter fra det skandalebefengte Astana-laget som er avslørt.

Ifølge en pressemelding lagt ut på Syklingens Verden dreier det seg om Andrej Kasjetsjin. Under en uanmeldt kontroll i Belek i Tyrkia testet Kasjetsjin positivt for bloddoping - akkurat det samme som lagkamerat Alexandre Vinokourouv ble tatt for.

«Rytteren er blitt suspendert fra laget med umiddelbar virkning i påvente av at B-prøven blir analysert.» heter det i pressemeldingen.

Om den også er positiv lider han samme skjebne som Vinokourov, som fikk sparken fra Astana.

Det kasakhstanske laget trakk seg fra Tour de France da Vinokourovs positive dopingprøve ble kjent 24. juli. På det tidspunktet lå Kasjetsjin på en sterk 8. plass i sammendraget.

AVSLØRT: Etter alt som har skjedd i Tour de France har Andrej Kasjetsjin likevel prestert å dope seg. 1. august avla han en positiv dopingprøve. Foto: AFP
AVSLØRT: Etter alt som har skjedd i Tour de France har Andrej Kasjetsjin likevel prestert å dope seg. 1. august avla han en positiv dopingprøve. Foto: AFP Vis mer
Vinokourov-kompis dopingtatt