Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Vinokourov med ny etappeseier

Alexandre Vinokourov tok sin andre strake triumf i Spania rundt søndag – på det som var betegnet som selve kongeetappen i årets ritt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

La Cobertoria (ANB-AP): Vinokourov, som rykket fra et samlet felt rett før mål på lørdagens etappe, gjorde riktignok ikke like kort prosess søndag.

Først mot slutten av den 206 kilometer lange etappen, som gikk over seks fjell, rykket Vinokourov.

Til mål kom han i ensom majestet, mens Alejandro Valverde tok andreplassen etter å ha blitt slått med 16 sekunder. Den meget talentfulle spanjolen, som mistet en topplassering i årets Tour de France etter å ha veltet tidlig i rittet, overtok ledertrøya i rittet.

Tredjemann på søndagens etappe ble Andreij Kasjetskin, som i likhet med Vinokourov er fra Kasakhstan og kjører for Astana-laget.

God klatring av Hushovd

Kurt Asle Arvesens lagkamerat i danske CSC, Carlos Sastre, ble fjerdemann. Han ble slått med 43 sekunder. Spanjolen er nå tredjemann i sammendraget etter Kasjetskin og Valverde. Valverde har henholdsvis 27 og 44 sekunder til gode på sine to argeste konkurrenter.

Vinokourov er femtemann, men hele ett minutt og 38 sekunder bak.

Thor Hushovd syklet en god fjelletappe søndag, og var ikke mer enn 26 minutter bak vinneren. Sørlendingen beholder den blåprikkete poengtrøya.

JERNMANNEN VINO: Alexandre Vinokourov gjorde som i går og vant nok en etappeseier i Spania Rundt. Foto:AP
JERNMANNEN VINO: Alexandre Vinokourov gjorde som i går og vant nok en etappeseier i Spania Rundt. Foto:AP Vis mer

Kurt Asle Arvesen var på sin side 21 minutter bak Vinokourov i mål og brukte heller ikke han unødvendig mye krefter.

<B>HUSHOVD BEHOLDER POENGTRØYA:</B> Etter å ha klatret imponerende godt i dag. I mål var han bare 26 minutter bak vinneren Vinokourov.