Vinokourov nekter å gi seg

Ble tatt for bloddoping.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Dopingavslørte Aleksandre Vinokourov vil kjempe mot anklagene og fortsette sykkelkarrieren.

Den kasakhstanske stjernesyklisten står nå foran to års utestengelse og en kraftig bot etter avsløringene i sommerens Tour de France. 33-åringen planlegger likevel å fortsette karrieren.

- Jeg akter ikke å avslutte karrieren på denne måten og vil fortsatt kjempe, hevder Vinokourov overfor nyhetsbyrået Reuters.

33-åringen er tilbake i Kasakhstan sammen med kona og deres tre barn, og han er svært kritisk til antidopingmyndighetene som de siste månedene har avslørt halve laget hans som dopingsyndere.

- Ingen respekterer menneskerettigheter i sykkelsporten. Situasjonen er verre enn i noen andre idretter. Tre måneder i forveien må vi oppgi hvor vi kommer til å være, hvilken time og hvilket minutt. Jeg håper en dag sannheten kommer fram, sier syklisten.

Blodprøver tatt etter etappeseieren 21. juli viste spor etter ulovlig blodoverføring. Han ble kastet ut av Tour de France, rømte uten å si ett ord, og etterpå ga laget (Astana) ham sparken.

Lagkamerat Andrej Kasjetsjkin gikk i samme felle da han trente i Tyrkia noen uker senere. Vinokourov forsvarer også kameraten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer