Vinokourov nekter å gi seg

Ble tatt for bloddoping.

Dopingavslørte Aleksandre Vinokourov vil kjempe mot anklagene og fortsette sykkelkarrieren.

Den kasakhstanske stjernesyklisten står nå foran to års utestengelse og en kraftig bot etter avsløringene i sommerens Tour de France. 33-åringen planlegger likevel å fortsette karrieren.

- Jeg akter ikke å avslutte karrieren på denne måten og vil fortsatt kjempe, hevder Vinokourov overfor nyhetsbyrået Reuters.

33-åringen er tilbake i Kasakhstan sammen med kona og deres tre barn, og han er svært kritisk til antidopingmyndighetene som de siste månedene har avslørt halve laget hans som dopingsyndere.

- Ingen respekterer menneskerettigheter i sykkelsporten. Situasjonen er verre enn i noen andre idretter. Tre måneder i forveien må vi oppgi hvor vi kommer til å være, hvilken time og hvilket minutt. Jeg håper en dag sannheten kommer fram, sier syklisten.

Blodprøver tatt etter etappeseieren 21. juli viste spor etter ulovlig blodoverføring. Han ble kastet ut av Tour de France, rømte uten å si ett ord, og etterpå ga laget (Astana) ham sparken.

Lagkamerat Andrej Kasjetsjkin gikk i samme felle da han trente i Tyrkia noen uker senere. Vinokourov forsvarer også kameraten.

- Dere så hva som skjedde med Andrej. Han dro på ferie, og de (dopingjegerne) var på plass der klokken 11. Jeg mener det er et klart brudd på menneskerettighetene.

KAMPVILLIG: 
Aleksandre Vinokourov ble avslørt som bloddoper, men vil likevel fortsette sykkelkarrieren. Foto: Scanpix/Ap
KAMPVILLIG: Aleksandre Vinokourov ble avslørt som bloddoper, men vil likevel fortsette sykkelkarrieren. Foto: Scanpix/Ap Vis mer

(NTB-Reuters)