Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Vinokourov skjeller ut unge ryttere etter tredje positive dopingprøve

- De er gale, sier han. Nå legges laget ned.

RASENDE: Totalt fem ryttere i Astana-familien er nå tatt for doping. Lagsjef Alexandre Vinokourov, selv en aktiv sykkeldoper, forsøker nå å skape avstand mellom dopingsakene og seg selv. Men fremdeles kan han ende opp med å miste lisensen til profflaget han styrer. FOTO:  AFP PHOTO/ MANAN VATSYAYANA
RASENDE: Totalt fem ryttere i Astana-familien er nå tatt for doping. Lagsjef Alexandre Vinokourov, selv en aktiv sykkeldoper, forsøker nå å skape avstand mellom dopingsakene og seg selv. Men fremdeles kan han ende opp med å miste lisensen til profflaget han styrer. FOTO: AFP PHOTO/ MANAN VATSYAYANA Vis mer

(procycling.no): Brødreparet Maxim og Valentin Iglinskij ble tatt for EPO-bruk i WorldTour-laget.

Siden har det også blitt kjent at hele tre ryttere på Astanas rekrutteringslag er tatt for bruk av anabole sterioder.

Onsdag kom nyheten om at Artur Fedosseyev avla positiv prøve etter Tour de l´Ain i august. Også Victor Okishev og Ilya Davidenok er tatt for bruk av steroider.

Håner unge ryttere I midten av stormen sitter generalmanager — og tidligere doper — Alexandre Vinokourov. Totalt fem mann i Astana-familien er tatt for juks, og 41-åringen svarer nå med å legge ned rekrutteringslaget.

- De unge ryttere er gale, sier Vinokourov og peker demonstrativt mot hodet, skriver La Gazzetta dello Sport fra lagets treningsleir i Montecatini Terme.

- Det er som om de ennå ikke har forstått at doping ikke hører hjemme i sykkelsporten lenger. Men dette er også et signal og oppvekker til vårt eget forbund. Vi har gjentatte ganger bedt det kasakhstanske forbundet om å gjennomføre hyppigere og mer grundige tester. De har vår fulle støtte, og det har vi allerede vist, påpeker han.
 
Distanserer seg fra U23-laget Allerede etter tre av de fem dopingsakene varslet lisensnemda i det internasjonale sykkelforbundet (UCI) at de ville gjøre en vurdering på om managementet og antidopingarbeidet i WorldTour-laget er godt nok til å forsvare lisensen.

Arbeidet har ikke blitt avsluttet ennå, men den siste tidens utvikling taler ikke akkurat til Vinokourovs fordel.

• Les også: Laget slakter egen rytter

Selv forsøker han etter beste evne å skape avstand mellom seg selv og de fem dopingsakene.

Han har allerede gått ut og sagt at Iglinskij-brødrene handlet helt på egenhånd, og at dette ikke var noe laget hadde kjennskap til.

Heller ikke kontinentallaget levner han noe ære:

- Folk må forstå at dette er en annen virkelighet, og ikke problemer som har noe med oss å gjøre. Vi har ingenting å gjøre med dette laget, annet enn at de har samme trøye og lagnavn som oss.

Hoderulling Overfor La Gazzetta hevder han at han ikke tror WorldTour-lisensen er i fare.

- Vi har ingen problemer med lisensen. Vi har forelagt en forklaring på alt vi har blitt bedt om.

Oppvasken etter de mange dopingsakene er allerede i full gang. Kairat Kelimbetov har allerede mistet jobben som sykkelpresident, og har blitt erstattet med Vinokourov-vennlige, Darkan Mangeldiev, skriver Gazzetta.

I tillegg kan Dmitrij Sedoun, teammanager for kontinentallaget og sportsdirektør i Vinokourovs mannskap, miste jobben sin.

Denne artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no! 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling