Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Vinokourov sterkest i Spania

Aleksandr Vinokourov fikk endelig uttelling for kjempekreftene i lørdagens etappe av Spania rundt, og ble belønnet med etappeseier.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mye tydet på at den 181 kilometer lange etappen fra Ponferrada til Lugo skulle ende i en massespurt. Da det gjensto to kilometer var feltet samlet, og alle forsøk på å komme fram på slutten virket fånyttes.

Med snaue én kilometer igjen fikk likevel italieneren Luca Paulini noen meter på feltet. Det var da Paulini så ut til å stivne at Aleksandr Vinokourov tok fram kjempekreftene. Han kom som en kule fra kjølvannet til italieneren og kunne rulle ubestridt over målstreken.

Bak den råsterke kasakhstaneren kjempet flere ryttere om andreplassen. Til slutt ble det Ruggero Marzoli fra Lampre-Fondital som trakk det lengste strået, mens Uros Murn fra Phonak tok tredjeplassen.

Thor Hushovd var med i kampen om de resterende pallplassene bak Vinokourov, men måtte til slutt ta til takke med en fjerdeplass. Plasseringen gir ham imidlertid enda større forsprang i kampen om poengtrøyen.

Kurt-Asle Arvesen ble nummer 71, 25 sekunder bak Vinokourov, mens Mads Kaggestad endte lenger ned på listen.

(ANB)

VANT ETAPPEN: Vinokourov viste sine kjempekrefter og tråkket i fra konkurrentene på dagens etappe av Spania Rundt. Thor Hushovd ble fjerdemann i mål. Foto:REUTERS
VANT ETAPPEN: Vinokourov viste sine kjempekrefter og tråkket i fra konkurrentene på dagens etappe av Spania Rundt. Thor Hushovd ble fjerdemann i mål. Foto:REUTERS Vis mer