Vinokourov stilles for retten: Skal ha kjøpt seieren i vårklassiker

Betalte 1,2 millioner kroner for å få seieren.

KORRUPSJON: Det har lenge vært kjent at det var ugler i mosen under Liège-Bastogne-Liège i 2010. Nå siktes denne duoen for korrupsjon. Foto: REUTERS/Thierry Roge
KORRUPSJON: Det har lenge vært kjent at det var ugler i mosen under Liège-Bastogne-Liège i 2010. Nå siktes denne duoen for korrupsjon. Foto: REUTERS/Thierry Roge Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(procycling.no): Alexandre Vinokourov, som er lagleder for Astana-laget, har blitt siktet av den belgiske dommeren Philippe Richard for korrupsjon, ifølge lesoir.be.

Vincenzo Nibalis kasakhstanske sjef beskyldes for å ha kjøpt seieren i Liège-Bastogne-Liège i 2010 av russiske Alexander Kolobnev (Katjusja).

Duoen rykket den gang i fra et hovedfelt bestående av blant andre rivalene Andy Schleck og Alberto Contador, og feltet klarte aldri å innhente de to utbryterne.

Før avslutningen observerte mange at duoen snakket mye sammen, og når spurten startet virket Kolobnev til å være fullstendig tom for krefter.

Seieren var svært upopulær blant publikum, som ikke var spesielt begeistret over at Astana-rytteren som akkurat hadde returnert fra dopingutestengelse, krysset målstreken først i det tradisjonsrike rittet.

En stor mulighet Det var den italienske avisen Corriere della Sera som deretter oppdaget en email fra Kolobnev, der russeren etterlyste betalingen som var blitt lovet han underveis i rittet.

Seieren skal ha blitt kjøpt for 150 000 euro, som med dagens kurs svarer til omtrent 1,2 millioner kroner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer