GJØRMEBAD: Aleksander Vinokourouv (t.h.) overtok den rosa ledertrøya, mens Cadel Evans vant etappen til Montalcino - en etappe som utviklet seg til å bli et gjørmebad.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/ROBERTO BETTINI
GJØRMEBAD: Aleksander Vinokourouv (t.h.) overtok den rosa ledertrøya, mens Cadel Evans vant etappen til Montalcino - en etappe som utviklet seg til å bli et gjørmebad.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/ROBERTO BETTINIVis mer

Vinokourov tilbake i rosa trøye

Evans vant Giro-etappen til Montalcino.

||| Verdensmester Cadel Evans vant lørdagens 7. etappe i Giro dItalia, mens omstridte Aleksander Vinokourov gjenerobret den rosa ledertrøya.

Både australske Evans og Vinokourov fra Kasakhstan er blant de fremste favorittene til å vinne rittet sammenlagt. De kom til mål sammen med tre andre ryttere på en beintøff etappe over 222 kilometer fra Carrara til Montalcino.

Den kuperte etappen ble avsluttet med 20 kilometer på grus, som i regnværet ble en ekstra stor påkjenning. Bare de aller sterkeste kunne ha forhåpninger om å være med helt framme.

Vincenzo Nibali i den rosa ledertrøya veltet og tapte mer enn to minutter. Også Ivan Basso tapte tid på en velt, mens Evans, Vinokourov og Damiano Cunego viste styrke i front. Evans var best i spurten og henviste Cunego og Vinokourov til de neste plassene.

Evans kom skjevt ut da BMC-laget gjorde det elendig på lagtempoetappen, men han har meldt seg på igjen i sammenlagtstriden. Vinokourov, som også hadde ledertrøya på 4. etappe, er imidlertid best så langt.

— Dette var viktig, men det er mange fjell og avgjørende etapper igjen, sa Evans.

TILBAKE I ROSA: Aleksander Vinokourov gjenerobret den rosa ledertrøya i Giroen da han, Cadel Evans og Damiano Cunego distanserte flere av de andre sammenlagtfavorittene på entappen til Montalcino.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/Luk Beines
TILBAKE I ROSA: Aleksander Vinokourov gjenerobret den rosa ledertrøya i Giroen da han, Cadel Evans og Damiano Cunego distanserte flere av de andre sammenlagtfavorittene på entappen til Montalcino.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/Luk Beines Vis mer

Den tidligere dopingdømte Astana-rytteren er 1.12 minutt foran sammenlagttoer Evans, mens briten David Millar er nummer tre ytterligere 17 sekunder bak.

Søndag venter en ny kraftprøve som avsluttes med en drøyt 16 kilometer lang stigning opp mot Terminillo.

(NTB)