PÅ TOPP? Et sponsoroppdrag i Cape Town og påfølgende magetrøbbel, har gitt Mark Cavendish problemer i oppkjøringen til Milano-Sanremo. FOTO: Tim De Waele/www.tdwsport.com)
PÅ TOPP? Et sponsoroppdrag i Cape Town og påfølgende magetrøbbel, har gitt Mark Cavendish problemer i oppkjøringen til Milano-Sanremo. FOTO: Tim De Waele/www.tdwsport.com)Vis mer

Vinsafari kan bli kostbar for Mark Cavendish

- Jeg vet ikke hvor jeg står, sier Sanremo-favoritten.

(procycling.no): Sammen med lagkamerat Mark Renshaw, tok Mark Cavendish en svært dristig svipptur innom Cape Town i starten av mars.

For å blidgjøre Etixx - Quick-Step-eier Zdenek Bakala stilte duoen til start i Cape Town Cyle Tour.

Les også: - Cavendish gjør det, men jeg har aldri gjort det

Innsatsen i massemønstringen var for så vidt prisverdig, men en del av opplegget var også å kaste glans over en Bakala-eid vinprodusent i området.

- Jeg er stolt av sponsorene våre. Klein Constantia er eid av Zdenek Bakala og er blant de fineste vinmerkene i verden. Jeg er stolt av å representere sponsorene våre, uttalte Cavendish til Velo News på et pressemøte i Italia i starten av uka.

Viktig oppkjøringsritt i fare Rittet i Cape Town ble arrangert den 8. mars, altså dagen etter at flere av konkurrentene hans kjempet på støvete grusveier i Toscana under Strade Bianche.

Enda verre: Kun tre dager før starten av Tirreno-Adriatico, og Cavendish kom hjem fra Afrika med et mageonde i bagasjen.

Faktisk var hele deltakelsen til det viktigste oppkjøringsrittet til Sanremo i fare for Isle of Man-ekspressen.

Kjørt av lasset Cavendish kom til start i Lido di Camaiore, men de fleste spørsmålene forble ubesvart gjennom rittets sju etapper.

Den opplagte testen i Cascina ble ødelagt av et kjede som hoppet av, og en velt som også sendte Elia Viviani i asfalten.

Etappen Sagan vant, var også utenfor rekkevidde for Cavendish ettersom blant annet Alberto Contador bidro til å sette opp hastigheten i motbakkene.

FÅ SVAR: Ut ifra Tirreno-Adriatico å dømme, er det vanskelig å tolke hvor mye briten er satt tilbake av sykdommen. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM
FÅ SVAR: Ut ifra Tirreno-Adriatico å dømme, er det vanskelig å tolke hvor mye briten er satt tilbake av sykdommen. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM Vis mer

Foran den avsluttende tempoetappen hoppet den lille briten så av rittet.

- Jeg vet faktisk ikke helt hvordan formen er nå. Under Tirreno-Adriatico er man svært værutsatt. Det ble ikke et ritt man kunne kjøre seg i form under, det ble bare hardere og hardere. Det er vanskelig å si om jeg er sliten fra rittet (eller andre ting, vår anm.), men ved å gi meg en ekstra hviledag, har jeg fortsatt tid til å hente meg inn før Sanremo.

Startet sesongen meget bra Før sponsoroppdraget i Sør-Afrika var 2009-vinneren av rittet i meget godt slag

Han slo Alexander Kristoff i kampen om Kuurne-Brussel-Kuurne, og vant flere etappeseirer i første halvdel av februar.

Om Etixx-stjernen ender opp med å stirre i asfalten på vei oppover Poggio, vil spørsmålene om Cape Town-reisen blusse opp igjen.

Det belgiske stjernelaget må også finne ut om Cavendish er sterk nok til at hele laget backer ham i Sanremo, eller om verdensmester Michal Kwiatkowski skal få sjansen til å skinne.

Milano-Sanremo følger du best hos sykkelnettstedet www.procycling.no!