Vinterens duell: Nå utfordrer han Martin på hvem som er raskest på 5 mil på ski

Best i Drammen. Hva med Oslo?

ÅRETS SKIDUELL:  Petter Northug mot Martin Johnsrud Sundby på 5-mila i Holmenkollen lørdag. FOTO: Terje Pedersen / NTB scanpix.
ÅRETS SKIDUELL: Petter Northug mot Martin Johnsrud Sundby på 5-mila i Holmenkollen lørdag. FOTO: Terje Pedersen / NTB scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I GÅR var Petter Northug konge på byen. Ingen langrennsløper kler den rollen bedre enn ham. Festen i Drammen ble akkurat slik langrennsport som Petter har formet den det siste tiåret; dristig, full fart, røft og tett på publikum. Altså urbant så det holder.

Alt dette har gjort at drammenserne med rette er blitt kåret til verdens beste skiarrangører, og at Petter står igjen fra denne epoken som verdens beste langrennsløper.

Det er derfor han utfordrer Martin Johnsrud Sundby i Oslo på lørdag for å se hvem av de to som er raskest til å gå 5 mil klassisk på ski.

DER setter ikke Petter tittelen sin på spill. Det som har skjedd, står der uansett om det er Martin som for tida presser fram utviklingen i sporten.

Det spennende er at Petter med denne seieren i Drammen igjen dytter grenser slik han har gjort gjennom hele sin eventyrlige karriere. For dette var sprintløypa som var forandret for å stoppe stakingen på blanke ski, men som likevel fikk en vinner som gjorde nettopp det.

Hørt det før? Joda, arrangører har med støtte fra det internasjonale Skiforbundet (FIS) prøvd å bremse utviklingen. Det skal de fortsatt gjøre. På samme vis som løperne tester sine maksimale grenser.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer