Vinterens første hopp på snø

- En fin start på VM-vinteren, sier OL- og verdensmester Bjarte Engen Vik etter å ha gjennomført sesongens fem første hopp på snø i dag.

90-metersbakken i Gällivare er den eneste bakken i Skandinavia som er hoppklar. Løpere fra fjern og nær har reist til Nord-Sverige for å få snø under hoppskiene.

- Vi står i kø for å sette utfor. Selv om det blir litt lenge mellom hvert hopp, har vi bra utbytte. Det er godt å være ferdig med grunntreningen, og komme i gang på snø. Det er nå moroa begynner, sier Bjarte Engen Vik.

I tillegg til landslagsløperne Bjarte Engen Vik, Kenneth Braaten, Kristian Hammer, Halldor Skard jr., Preben F. Brynemo og Lars Andreas Østvik samt Sverre Rotevatn fra rekruttlaget, er det tyske, østerrikske, finske, svenske, franske, sveitsiske og nederlandske løpere på plass i Gällivare.

- Vi skal være her til neste torsdag, og håper å få mellom 60 og 80 hopp i løpet av samlingen. Da er vi godt i gang, sier Bjarte Engen Vik.

Mens de norske løperne holdt seg på beina, innledet den østerrikske hoppstjerna Andi Goldberger VM-sesongen med å gå på trynet.

- Men han skadet seg ikke i fallet, sier Bjarte Engen Vik til Dagbladet.no.

De norske landslagshopperne Tommy Ingebrigtsen, Lasse Ottesen, Roar Ljøkelsøy, Henning Stensrud, Olav Magne Dønnem og Morten Ågheim kommer til Gällivare i kveld, og tar de første svevene inn i VM-vinteren i morgen.

I LUFTA: Vinterens første hopp på snø var en fornøyelse for Bjarte Engen Vik.