Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Vinterkrigen

TROMSØ (Dagbladet): Isbjørnene fra Tromsø feide London-sossen av banen i en fotballkamp som var galskap og eventyr, julaften og sport. Men Ruud Gullit var rasende: - Dette har ingen ting med fotball å gjøre. Fotball skal spilles på grønt gras, tordner Chelsea-bossen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Tullprat, det var fullt forsvarlig å fullføre kampen, mente Steinar Nilsen, klippen i TILs forsvar.

Chelsea-millionærene gled rundt på holka som bambier på isen, mens nederlagsdømte Tromsø kjempet om hver en ball - og vant.

- Fryktelig synd med de to Vialli-målene. Vi mistet konsentrasjonen og Chelsea scoret på sine to sjanser. Slikt har vi ikke råd til, sier Italia-aktuelle Nilsen.

Tromsøværingene tok fram luer og votter og strømmet til Alfheim for å nyte engelsk storhet. Se på stjernene, kose seg over briljant teknisk fotball, eleganse og overlegen dyktighet.

I stedet kunne de juble over et hjemmelag fullstendig robbet for respekt, et fandenivoldsk lag som ikke husket at de hadde tapt 4-0 mot Lyn for få dager siden.

Rotet bort sjanser

En slik kamp er vel aldri blitt spilt før, og kommer neppe til å bli kopiert i framtida. Snøen hang julekorttung på trærne. Tilreisende Chelsea-supportere undret seg over om de ville bli liggende værfast på denne nordpolen til langt ut på våren.

Vialli tapte for en Christensen fra Grovfjord, Zola ble smågutt mot en Hansen fra Narvik. Og Steinar Nilsen fyrte av en 1-0-kanon som nok vil sende tromsøværingen ut i proffverdenen.

Blaserte Chelsea-stjerner med ukegasjer som matcher TIL-guttenes årslønninger skapte knapt en sjanse før Vialli kranglet seg til sine sjanser. TIL-spillerne tok seg råd til å være skuffet over misbrukte muligheter.

- Jeg er frustrert over at jeg rotet bort så mange sjanser. Nå må vi gå defensivt ut i London, men innstillingen må være den samme som i dag, sier Årst.

Skuffet Gullit

Dommeren måtte avbryte kampen to ganger for å måke fram linjene. Chelsea-sjef Ruud Gullit prøvde fortvilt å få UEFAs representant til å stoppe oppgjøret.

- Da snøen lavet ned i andre omgang, fikk våre spillere både snø og vind i øynene. Alt gikk imot oss, klager Gullit.

Han var skuffet over egne spilleres innsats i første omgang.

- Men det sier mye om mine folk at de hadde mot til å kjempe seg inn i kampen igjen i de vanskelige siste 45 minuttene, sier Chelsea-manageren.

- Forholdene var ekstreme, og vi er ekstremt lykkelig over målene, legger han til, og berømmer hjemmelaget for god innsats.

Tung kvalifisering

I går kunne Tromsø-spillerne feire sesongens dessert. Om to dager møter de den brutale virkelighet - kvalifiseringskamp mot Eik, Tønsberg.

- Dette var en perfekt oppladning. Men vi trenger topp skjerping også mot Eik. Dette laget kan ikke rykke ned, sier Steinar Nilsen.

Fotballfesten i går vil ingen tromsøværinger glemme. Det var så overraskende. Det var 90 minutter for historiebøkene.

Da snøen lavet ned i andre omgang, fikk våre spillere både snø og vind i øynene.

<B>JUBEL FOR VINTERFOTBALL:</B> Tre ganger kunne Tromsø-spillerne slippe jubelen løs i snøføyka mot stjernene fra Chelsea. -Fryktelig synd med de to Vialli-målene. Vi mistet konsentrasjonen, sier Steinar Nilsen.
Hele Norges coronakart