Vinterleker på Vestlandet og i Tromsø. Ny plan kan gi OL til Norge allerede i 2026

Ishockey til Stavanger, Bergen og Tromsø. Skiskyting til Trondheim eller Oslo.

SUNT NORSK IGJEN?  Marit Bjørgen og Ungdoms-OL ble suksess stor nok til å gi Norge vinterlekene allerede i 2026. Tanken er nå å  dele opplevelsene på flere byer for å få et bredere folkelig engasjement. FOTO: Terje Pedersen / NTB scanpix.
SUNT NORSK IGJEN? Marit Bjørgen og Ungdoms-OL ble suksess stor nok til å gi Norge vinterlekene allerede i 2026. Tanken er nå å dele opplevelsene på flere byer for å få et bredere folkelig engasjement. FOTO: Terje Pedersen / NTB scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LILLEHAMMER (Dagbladet): Det å arrangere et OL vil alltid være bestemt av en sånn passe samlet nasjonal vilje til å betale regningen. Likevel; på vei forbi standen for «Trygg idrett » i Håkons Hall sist uke burde det være mulig for en og annen OL-skeptiker å ha en ettertanke rundt den utskjelte olympiske bevegelsen. For det var den samme bevegelsen som nylig slet med homoforakten i Russland som nå jobber effektivt og smart for å sikre utøverne sine mot seksuell trakassering i idretten.

Det stod kø av tenåringsjenter ved standen, og historiene de fikk fortalt var viktige nok i seg selv. På ti dager har over 210 000 besøkende under Ungdoms-OL opplevd en bevegelse som tør bruke den naturlige kraften i  idrett til noe som drar leken over til hverdagen. Akkurat det gjelder i beste fall sport jorda rundt, og mye er som Lillehammer 2016 finansiert av det gedigne overskuddet til IOC:

•• Aldri har den olympiske bevegelsen stått sterkere kulturelt, politisk og økonomisk i verdenssamfunnet.

Det gjør at sentrale lederne i vår egen sunne, verdibaserte idrett mer enn noen gang vil ha Norge med i arbeidet for å reformere en bevegelse som fortsatt slites mellom de personlige ambisjonene til gamle menn og stadig sterkere krefter som prøver å gjøre IOC til et globalt sosialt verktøy.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.