Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

VIP-alkohol kan gi RBK-bakrus

Rosenborgs sportsdirektør Rune Bratseth vurderer å trekke seg som sportsdirektør i Rosenborg hvis klubben innfører alkoholservering på Lerkendal. Administrerende direktør Nils Skutle synes det er trist hvis saken ender med at Bratseth gir seg i trønderklubben.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var i et intervju med avisa Dagen i går at avholdsmannen Rune Bratseth truet med å trekke seg som direktør.

- I styret og markedsavdelingen er det et sterkt ønske om å konsumere alkohol i de nye VIP-losjene. Dersom RBK vil gjennomføre alkoholservering etter et eventuelt skjenkeløyve-ja fra Trondheim kommune, vurderer jeg å si opp stillingen min som sportsdirektør, sa Bratseth til Dagen.

- Jeg er sterkt imot alkoholservering på kamper, og jeg vil gjennom disse utsagnene legge press på dem som skal innføre alkoholservering, sier Bratseth til Dagbladet og fortsetter:

- I ytterste konsekvens vurderer jeg å trekke meg som sportsdirektør. Men jeg har større påvirkningskraft overfor det som blir innført, hvis jeg blir sittende i stillingen min, sier Bratseth.

Alkoholfri sone

Jan Åge Fjørtoft støtter sin tidligere romkamerat på landslaget i kampen mot alkohol. I går var Bratseth og Fjørtoft sammen i Filadelfia menighet i Oslo for å fortelle menigheten om livet som kristne idrettsmenn.

- Dette er tøft av Rune. Grunnen til at jeg engasjerer meg i rusmiddelproblematikken er at vi trenger alkoholfrie soner i samfunnet. Vi må verne om de få alkoholfrie sonene som fremdeles finnes. Fotballarenaene er i så måte utrolig viktig som symbol, sier Fjørtoft til Dagbladet. Han synes det er viktig og riktig å forfekte sitt kristne livssyn som idrettskjendis.

- For meg har det alltid vært et poeng at alle som står for noe, skal stå fram med det, sier Jan Åge Fjørtoft.

Rosenborgs administrerende direktør Nils Skutle synes det er trist hvis Bratseth skulle gi seg.

- Jeg vil beklage det veldig sterkt hvis han sier opp på grunn av denne saken, sier Skutle til Dagbladet.

Han håper likevel det blir alkoholservering på Lerkendal.

Alkohol uansett

- Vi trenger mer tid til å utrede dette forslaget, men jeg håper det blir servering. Det er synd hvis vi ikke kan ha alkoholforbruk i kontrollerte former i en VIP-servering, fordi vi vet at det konsumeres alkohol på Lerkendal uansett, sier Nils Skutle.

Hele Norges coronakart