VIP-ene stopper klanen

Klager fra VIP-tribunen har ført til at Vålerenga-klanen ikke får bruke bannere på sine hjemmekamper. Nå raser Klanen mot Ullevaal Stadion.

Bannerne som er senter for konflikten senkes ned snaue fem minutter før kampstart. Disse blokkerer utsikten for de som sitter på VIP-tribunen, men trekkes tilbake før selve kampen starter. Det VIP-ene går glipp av, er med andre ord innmarsjen på banen.

Konflikten toppet seg etter kampen mot Lyn 11. mai i år. Da ble det levert inn en klage, og nå har Klanen fått forbud mot å bruke bannerne.

- Mot Lyn talte vi tilskuerne som satt på VIP-tribunen før kampen. Da var de 20 stykker. Utrolig at de 20 menneskene skal ha så stor makt at de kan overstyre oss, sier Nordtug til Dagbladet.

Til sammenlikning har Klanen rundt 6000 medlemmer.

Full støtte

Striden omfatter ikke bare supporterne, men er også en konflikt mellom Vålerenga Fotball som arrangør og Ullevaal Stadion Idrett (USI) som stadioneier.

- Vi trenger å få følelsen av at Ullevaal er vår hjemmebane. Sånn vi ser det, leier vi et stadion, det er vårt arrangement, sier direktør i Vålerenga, Kjetil Siem.

Han forteller at klubben støtter Klanen fullt ut i denne saken, og kan ikke skjønne hvorfor USI skal bry seg med det han mener er bagateller.

- Vi trenger ikke rigide regler om hvem som kan vifte med et flagg og hvor. Det vi trenger, er engasjerte supportere som skaper ramme rundt kampen, sier han.

I helgas hjemmekamp mot Rosenborg valgte Klanen å bruke bare ett av bannerne for ikke å øke konflikten. Men Nordtug lover at de ikke vil la seg stoppe av VIP-ene.

- Så lenge klubben støtter oss, fortsetter vi, sier han.

Møte

Onsdag skal Vålerenga Fotball og Klanen i møte med USI for å forsøke å komme fram til en løsning. Siem sier at han ikke kan se et annet utfall av det møtet enn at Klanen vinner fram med sine ønsker.

Motparten er mer reservert.

- Vi er i dialog med Vålerenga for å finne en løsning. Mer vil jeg ikke si før etter onsdag, sier leder i USI, Trygve Bornø.

En ting er sikkert, Klanen akter ikke å gi VIP-ene seieren uten kamp.

- USI kommer til å finne ut at vi ikke er en hyggelig fiende å ha. Om vi ikke vinner fram, må vi vise standpunkt på andre måter, sier Nordtug, men vil ikke si noe om hvordan det skal gjøres.

DETTE BLIR FORBUDT: Klanen kjører show før kampstartene på Ullevaal, men slike bannere sperrer for VIP-utsikten og blir forbudt på landskamparenaen. På dette bildet blir Kjetil Rekdal hyllet.