Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Vipers er en skam

Gjøvik raser etter sørlendingenes protest.

VÅG-PROFIL: Kristine Lunde Borgersen scoret åtte mål da Vipers Kristiansand tapte 23-26 mot Gjøvik i går kveld. Etter kampen ble det ampert da sørlendingene varslet protest.  Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
VÅG-PROFIL: Kristine Lunde Borgersen scoret åtte mål da Vipers Kristiansand tapte 23-26 mot Gjøvik i går kveld. Etter kampen ble det ampert da sørlendingene varslet protest. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Vipers Kristiansand, med landslagsprofilen Kristine Lunde Borgersen på laget, tapte i går kveld 23-26 hjemme mot tabellnabo Gjøvik.

Etter kampen ble det bråk da vertene la inn protest på det de oppfattet som en dommerfeil, skriver Fædrelandsvennen.

I første omgang fikk Gjøvik en spiller utvist, uten at det ble registrert med nedtelling på måltavlen. Sekretariatet stanset kampen da feilen ble oppdaget, og da spillet ble gjenopptatt, ga dommerne ballen til Gjøvik.

- Vi mener dette er en formell feil av dommerne, ettersom det var vi som hadde ballen før spillet ble avblåst. En slik formell feil kan være grunnlag for omkamp, uavhengig av sluttresultatet, sier Vipers-trener Thomas Hørlyk til Fædrelandsvennen.

Gjøvik-trener Børge Brown var på vei inn i garderoben da han fikk beskjed om at Vipers vurderte en protest.

- Usportslig, en skam og en stor skuffelse av Håndball-Kristiansand, freste han.

I motsetning til Hørlyk mener han ballen var i fritt spill da kampen ble stanset, og at Vipers framstår som dårlig tapere.

- Egentlig var det jo sekretariatet som gjorde en feil med klokka, så hvis protesten blir tatt til følge, kan man spekulere i utro tjenere i hjemmesekretariatet. Vi var bedre enn Vipers denne gang og situasjonen hadde ikke noe å si for kamputfallet, sier han.

Overfor Dagbladet hevder han at Vipers skrev på kamprapporten at de protesterte etter at han hadde signert den.

- Sekretariatet kalte meg bort for å godkjenne kamprapporten etter kampslutt, og så skrev jeg under og gikk i garderoben. I prat med en av dommerne fikk jeg høre at Vipers vurderte protest, men det er stor forskjell på å vurdere og å faktisk gjøre det.

KRANGLER: Gjøvik-trener Børge Brown (helt til venstre) og Vipers-trener Thomas Hørlyk (helt til høyre). 
Foto: Lise Åserud / Scanpix
KRANGLER: Gjøvik-trener Børge Brown (helt til venstre) og Vipers-trener Thomas Hørlyk (helt til høyre). Foto: Lise Åserud / Scanpix Vis mer

- Da jeg satt på bussen en stund etterpå kom materialforvalteren med kamprapporten, hvor de plutselig hadde lagt til i etterkant at de protesterte. Det er ikke riktig. De burde gjort det på en ordentlig måte hvis de skulle levere protest, det nytter ikke å komme i ettertid på den måten. Da har de gjort en formell feil selv, mens de selv klager på andre, sier Brown.

Gjøvik-treneren sier stillingen var 4-4 på tidspunktet da kampen ble midlertid stoppet.

Foreløpig har Vipers kun protestert på kamprapporten fra dommerne. I løpet av kvelden tar de stilling til om skal levere en formell protest til Håndballforbundet.

Daglig leder i Vipers Kristiansand, Frode Dahlberg Hanssen, sier de lå under med to mål til pause. Han mener den aktuelle situasjonen kan ha hatt avgjørende betydning for kamputfallet.

- Hadde dette vært en kamp vi soleklart hadde tapt kunne det kunne passert, men vi mener den dommeravgjørelsen kan ha vært avgjørende, sier han til Dagbladet.

At episoden fant sted såpass tidlig i kampen endrer ikke på det, insisterer han. 

- Det var en kamp som lå og vippet hele veien, hvor et mål fra eller til kunne ha stor betydning for om vi slapp å jage. Vi føler at dette er en situasjon hvor det kan være grunnlag for protest, sier Dahlberg Hanssen.

- Hvor sannsynlig er det at dere tar saken videre til forbundet?

- Magefølelsen sier fifty-fifty.

En eventuell protest må være forbundet i hende i løpet av mandag.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!