Vipers slo Larvik i første sluttspillfinale

Vipers festet finalegrepet etter eventyrlig snuoperasjon

Larvik ledet med fem mål rett før pause, men ble ydmyket av Vipers i annen omgang. Den første sluttspillfinalen i håndball endte 29-22 til Kristiansand-klubben.

SLO TILBAKE: Målvakt Katrine Lunde stengte buret da Vipers Kristiansand snudde kampen mot Larvik.
Foto: Aleksandar Djorovic / NTB scanpix
SLO TILBAKE: Målvakt Katrine Lunde stengte buret da Vipers Kristiansand snudde kampen mot Larvik. Foto: Aleksandar Djorovic / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det var kontrastenes kveld i Larvik tirsdag. Hjemmelaget hadde Vipers i kne gjennom store deler av første omgang, og fire minutter før pause ledet mannskapet til Tor Odvar Moen komfortabelt 15-10.

Da så det meget lyst ut for vestfoldingene, men de siste minuttene av omgangen brukte gjestene fra Kristiansand til å redusere forspranget til 15-13. Det var en liten forsmak på hva som var i vente.

I pausen etterlyste Vipers-trener Kenneth Gabrielsen mer tempo og en generell nivåheving på laget sitt. Han fikk det han ba om. Annen omgang ble en oppvisning av bortelaget og noe nær et rent mareritt for Larvik.

Midtveis i omgangen hadde et Vipers-mannskap med langt mer tempo i spillet sitt snudd kampen til 24-18-ledelse. Og det stoppet ikke der. På et tidspunkt ledet sørlendingene med ni mål mot et Larvik-mannskap som virket rystet.

Hjemmelaget spiste seg innpå med to mål i sluttminuttene av kampen, men Vipers har uansett et strålende utgangspunkt foran lørdagens returkamp på hjemmebane i Kristiansand.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer