STERKE: Vipers overrasket og slo CSM Bucuresti i Champions League søndag. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
STERKE: Vipers overrasket og slo CSM Bucuresti i Champions League søndag. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpixVis mer

Vipers - Bucuresti 31-26

Vipers herjet mot storlaget

Vipers Kristiansand spilte en knallkamp og vant overraskende 31-26 mot rumenske CSM Bucuresti i kvinnenes mesterliga i håndball søndag.

Det rumenske storlaget vant oppgjøret i Kristiansand 29-27 i oktober etter en sterk oppvisning av Vipers. Før søndagens kamp hadde få trodd at bortekampen skulle ende med seier til Vipers, men med årsbeste i mesterligaen vant de til slutt 31-26.

Emilie Arntzen glitret i starten av kampen, og etter ti minutter hadde 24-åringen allerede scoret fire mål. Vipers storspilte i forsvar. Med en god Katrine Lunde i mål slet rumenerne, som er et av verdens beste angrepslag, med å score. Storscorer Cristina Neagu og Andrea Lekic var skygger av seg selv og ble spilt svake.

Holdt unna

19 år gamle Henny Reistad viste hvilket stortalent hun er og bidro mye i et solid Vipers-lag.

Vipers ledet flere ganger med hele seks mål i en imponerende første omgang, og lagene gikk til pause på stillingen 16-11 til sørlendingene.

Etter hvilen løftet CSM Bucuresti seg og tok innpå. Men selv med en glitrende Jovanka Radicevic klarte ikke rumenerne å komme nærmere enn tre mål bak.

De rosakledde sørlendingene holdt unna og vant til slutt 31-26, og tok med det to uhyre viktige poeng for å henge med i gruppespillet i mesterligaen.

Malin Aune viste storhet i annen omgang og ble Vipers` toppscorer med åtte scoringer på ti forsøk.

Håpet lever

Neagu løftet seg etter pause, og i likhet med Radicevic scoret også hun til slutt åtte mål.

Norske Amanda Kurtovic scoret to mål for Bucuresti-klubben.

Etter seieren ligger Vipers Kristiansand på tredjeplass i gruppa med tre poeng på fire kamper og har fortsatt mulighet til avansement.

Tidligere søndag vant FTC Hungaria 33-30 over Bietigheim i den andre kampen i gruppa.