Vipers knuste Byåsen og økte luken

Vipers Kristiansand tok en ny skalp i kvinnenes eliteserie i håndball. Onsdag ble formlaget Byåsen smadret med 32-18.

FEIRER: Vipers Jeanett Kristiansen og Marta Tomac under mesterligakampen i håndball mellom Vipers Kristiansand - Thüringen i Aquarama i Kristiansand.
Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
FEIRER: Vipers Jeanett Kristiansen og Marta Tomac under mesterligakampen i håndball mellom Vipers Kristiansand - Thüringen i Aquarama i Kristiansand. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Byåsen var ubeseiret de fire siste kampene, men hjemme mot Vipers Kristiansand var de sjanseløse onsdag.

Jeanette Kristiansen satte inn åtte av Vipers mål, og Kristiansand-laget sørget for at avstanden til de nærmeste utfordrerne Storhamar og Larvik fortsatt er sju poeng når seks runder gjenstår.

På det meste ledet gjestene med ti mål før pause i Kolstad Arena. Halvveis ledet Vipers 17-7. Utover i annen omgang økte ledelsen, og ved full tid sto det 18-32 på lystavla.

Vipers har kun ett tap denne sesongen og klar for kvartfinale i mesterligaen.

Marta Tomac noterte seg for fire scoringer og ble toppscorer for hjemmelaget.

Kamp om sølvet

Storhamar er for alvor med i kampen om seriesølv etter å ha slått Molde 28-23 borte onsdag.

Storhamar ledet 13-12 da lagene gikk til pause, og etter pause var gjestene fra Hedmark enda hvassere. Storhamars toppscorer Betina Riegelhuth satte inn ni mål, mens Ragnhild Dahl ble toppscorer for Molde med åtte.

Storhamar har 2.-plassen i eliteserien, men kun målforskjell skiller fra Larvik på tredjeplass. Bak ligger Fredrikstad og Tertnes, begge med 22 poeng.

Også Tertnes har lyst på seriesølv, og onsdag var det duket for bortekamp mot tabelljumbo Fana. Tertnes tok som ventet tidlig føringen i kampen og ledet 3-0 før tre minutter var spilt, men Fana ga seg ikke uten kamp. Kun tre mål skilte lagene også ved pause.

13-10 halvveis endte med tremålsseier til slutt. Gjestene vant 25-22.

Fana i trøbbel

Tertnes tok dermed to viktige poeng i kampen om seriesølv, mens Fana er i trøbbel og ser nedrykksspøkelset i hvitøyet. Laget er sammen med Rælingen og Skrim nederst på tabellen med sju poeng, mens Gjerpen ligger over streken med sine åtte.

Julie Lygren satte inn sju av åtte skudd og ble toppscorer for Tertnes, mens Celine Solstad ble toppscorer for Fana med sine sju av tretten.


(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer