Vipers Kristiansand tok seriegull

Sikret seriemesterskapet i håndball for kvinner tre serierunder før slutt.

SERIEMESTER: Vipers Kristiansand slo Skrim Kongsberg 34-22 og er dermed seriemester i håndball. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
SERIEMESTER: Vipers Kristiansand slo Skrim Kongsberg 34-22 og er dermed seriemester i håndball. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpixVis mer

Vipers Kristiansand slo Skrim Kongsberg 34-22 på bortebane onsdag og er seriemester i håndball for kvinner tre serierunder før slutt.

Vipers hadde sju poengs luke før onsdagens runde og levnet ingen tvil med sin 18. seier på 19 seriekamper denne sesongen.

Anført av Linn Jørum Sulland og Jeanette Kristiansen ledet laget fra Kristiansand 18-11 ved pause. Det var aldri noen tvil om at laget skulle sikre gullet med en solid borteseier. Med tre serierunder igjen er det sju poeng ned til Storhamar på 2.-plass.

Storhamar vant et jevnt oppgjør hjemme mot Fredrikstad med 23-19 og beholder sølvplassen to poeng foran Larvik og Tertnes.

Larvik vant 37-24 hjemme mot Gjerpen i Bergslihallen. Klubbens situasjon ser også lysere ut med tanke på videre drift. Torsdag er det nytt ekstraordinært årsmøte som skal ta stilling til redningsplanen.

Tertnes vant 29-18 over Byåsen og henger med i medaljekampen, mens Rælingen røk 20-27 hjemme mot Molde. Gjerpen og Rælingen er på nedrykksplass, men både Fana på kvalifiseringsplass og Skrim på trygg plass er innen rekkevidde før det som blir en spennende innspurt i bunnkampen.