Vipers møter Mørk og Györ

Vipers Kristiansand fikk verst mulig trekning til Champions League-semifinalen i håndball neste måned. Der skal de opp mot regjerende mester Györ.

Kristiansand 20190413.
Vipers Jeanett Kristiansen (tv) og Vilde Kaurin Jonassen hopper i hverandres armer etter seieren i den andre kvartfinalen i Champions League. Nå møter de Nora Mørk og Györ. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
Kristiansand 20190413. Vipers Jeanett Kristiansen (tv) og Vilde Kaurin Jonassen hopper i hverandres armer etter seieren i den andre kvartfinalen i Champions League. Nå møter de Nora Mørk og Györ. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det ble klart da oppsettet for finalehelgen ble trukket i Budapest tirsdag kveld. Sluttspillet går i den ungarske hovedstaden 11. og 12. mai med semifinaler, kamp om tredjeplass og finale.

Györ var definitivt laget Vipers ville unngå å møte. Den ungarske håndballgiganten er favoritt til å ta sin tredje strake mesterligatittel og sin femte på sju sesonger.

I vinter gikk Vipers tapende ut av begge kampene mot Györ i hovedrunden. Sørlendingene røk 29-33 i Ungarn, mens det ble 26-33 hjemme i Kristiansand.

- Det blir en utfordring det. Györ har vært det beste laget i år, men det betyr ikke at det ikke er mulig å slå dem. Jeg tror vi har lært en del av de to kampene i vinter, sier Vipers-trener Ole Gustav Gjekstad til NTB.

Håper på finale

Györ har en rekke norske spillere i stallen: Nora Mørk, Kari Brattset, Stine Bredal Oftedal, Veronica Kristiansen og keeper Kari Aalvik Grimsbø.

- Det blir ganske mye å bryne seg på. De har gode folk i alle posisjoner, så vi må gjøre en grundig analyse i forkant, sier Gjekstad.

Han ledet Larvik til mesterligagull i 2011. Den bragden ønsker han å gjenta med Vipers, selv om veien dit blir knalltøff.

- Når man først er i semifinalen, er første og eneste mål å komme seg til finalen.

Det er derimot ikke bare på banen det blir vanskelig for sørlendingene. Györ er hjemmehørende en drøy time utenfor Budapest, hvor finalehelgen arrangeres.

- Jeg regner med det kommer 9000 fra Györ og kanskje 200 fra Kristiansand. Jeg tror ikke vi vinner tribunekampen. Der er vi kraftig i undertall, men vi satser på å vinne den på banen, sier Gjekstad.

Ti prosent

Før tirsdagens trekning anslo håndballekspert og Champions League-kommentator Frode Scheie at Vipers har en sjanse på 10 prosent til å danke ut Györ i en semifinale. Samtidig roste han Gjekstads lag.

- Det er imponerende det Vipers har fått til. De virker i stadig utvikling, sa Scheie til NTB.

I den andre semifinalen møtes franske Metz og russiske Rostov Don. Det var sistnevnte Vipers håpet å få. Trekningen i Budapest var åpen og ga ikke Györ og Metz (vinnerne av hovedrundegruppene) noen fordel i form av seeding.

Før semifinalen skal Vipers ut i seriesluttspillet. Der møter de Oppsal i kvartfinalen, som spilles 23. og 26. april. Står det da 1-1 sammenlagt, vil kampen om semifinalebilletten bli avgjort i en tredje kvartfinale 28. april

Debut

Det er første gang Vipers er blant de fire siste lagene i mesterligaen. Norge har ikke hatt et lag i semifinalen siden Larvik var der i 2015. Den gang tapte vestfoldingene gullkampen mot Buducnost Podgorica.

LHK vant Champions League i 2011, men det var før turneringen gikk over til formatet med en finalehelg.

Dette er de ti siste vinnerne av mesterligaen kvinner:

2018: Györ (Ungarn)

2017: Györ

2016: Bucuresti (Romania)

2015: Buducnost Podgorica (Montenegro)

2014: Györ

2013: Györ

2012: Buducnost Podgorica

2011: Larvik

2010: Viborg (Danmark)

2009: Viborg.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer