Vipers møter Mørk og Györ

Vipers Kristiansand fikk verst mulig trekning til Champions League-semifinalen i håndball neste måned. Der skal de opp mot regjerende mester Györ.

Kristiansand 20190413.
Vipers Jeanett Kristiansen (tv) og Vilde Kaurin Jonassen hopper i hverandres armer etter seieren i den andre kvartfinalen i Champions League. Nå møter de Nora Mørk og Györ. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
Kristiansand 20190413. Vipers Jeanett Kristiansen (tv) og Vilde Kaurin Jonassen hopper i hverandres armer etter seieren i den andre kvartfinalen i Champions League. Nå møter de Nora Mørk og Györ. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det ble klart da oppsettet for finalehelgen ble trukket i Budapest tirsdag kveld. Sluttspillet går i den ungarske hovedstaden 11. og 12. mai med semifinaler, kamp om tredjeplass og finale.

Györ var definitivt laget Vipers ville unngå å møte. Den ungarske håndballgiganten er favoritt til å ta sin tredje strake mesterligatittel og sin femte på sju sesonger.

I vinter gikk Vipers tapende ut av begge kampene mot Györ i hovedrunden. Sørlendingene røk 29-33 i Ungarn, mens det ble 26-33 hjemme i Kristiansand.

- Det blir en utfordring det. Györ har vært det beste laget i år, men det betyr ikke at det ikke er mulig å slå dem. Jeg tror vi har lært en del av de to kampene i vinter, sier Vipers-trener Ole Gustav Gjekstad til NTB.

Håper på finale

Györ har en rekke norske spillere i stallen: Nora Mørk, Kari Brattset, Stine Bredal Oftedal, Veronica Kristiansen og keeper Kari Aalvik Grimsbø.

- Det blir ganske mye å bryne seg på. De har gode folk i alle posisjoner, så vi må gjøre en grundig analyse i forkant, sier Gjekstad.

Han ledet Larvik til mesterligagull i 2011. Den bragden ønsker han å gjenta med Vipers, selv om veien dit blir knalltøff.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer